<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Redde, men ikke livredde investorer

Folk er redde, men de er ikke blitt livredde. Investorene bygger ekstra likviditet og er kortsiktige, tror strategen.

Publisert 19. juni 2010 kl. 13.08
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.54
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 112 ord
F.v: Ole Morten Nafstad, Fredrik Wilander og Leif-Rune Rein. Foto: Finansavisen.

Den siste tiden har den såkalte TED-spreaden, som er forskjellen mellom tre måneders Libor-rente og tilsvarende korte statsrenter, steget. Fra å ligge under 0,10 i begynnelsen av mars i år, har differansen nærmet seg 0,50 punkter denne uken.- Ja, vi har fått en spread, men ikke på langt nær de samme nivåene som under finanskrisen, sier Nordea-strateg Ole Morten Nafstad til FinansavisenNå nærmer det seg kvartalsslutt og investorene ønsker å plassere kontanter i korte papirer, mener seniorstrateg Ole Morten Nafstad.- Mange ser på TED-spreaden som en risikoindikator, og når den stiger kan man tro at folk er blitt livredde igjen. Men det er nok ikke årsaken denne gangen, sier han til Finansavisen.