<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Rekordnegativ til gresk statsgjeld

Skepsisen til gresk statsgjeld har aldri vært større. Skepsisen til spanske banker og en irsk bank øker også.

Publisert 24. juni 2010 kl. 14.23
Oppdatert 9. mai 2011 klokken 14.40
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 255 ord

CDSen på gresk statsgjeld økte videre til 966,9 torsdag. Det betyr at nervøsiteten og investorenes behov for å sikre seg mot tap er større enn noen gang.Den gamle rekorden var fra 6. mai, da CDSen sluttet på 940.Det betyr at prisen, investorene nå betaler for å forsikre 10 millioner euro i gresk statsgjeld, begynner å nærme seg 1 million euro i året.På samme tid øker, i følge CMA Datavision , også sannsynligheten for mislighold videre til 56,71.På samme tid øker også skepsisen til spanske banker og spesielt en irsk, som allerede er i trøbbel.For Banco Santander stiger CDSen med 18,64 basispunkter, tilsvarende 9,54 prosent, til 214,36.For Banco Popular Espanol SA er oppgangen på 7,95 prosent, til 534,29.For Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA er oppgangen på 7,65 prsoent til 265,81.Verst er det imidlertid for BCM Ireland Finance Ltd der oppgangen er på 9,37 prosent, tilsvarende 316,29 basispunkter, til 3693,25.Flere CDSer på CMA DatavisionLitt mer om CDS, CDX og iTraxx Det er to familier av CDS-indekser : CDX og iTraxx. CDX-indeksene inneholder nord-amerikanske og Emerging Market-selskaper og administreres av CDS Index Company (CDSIndexCo).Tjenstene markedsføres av Markit Group Limited. iTraxx inneholder selskaper fra resten av verden og styres av den internasjonale Index Company (IIC), som er eid av Markit.Indeksene iTraxx Europe og iTraxx Europe Crossover er utarbeidet av International Index Company.Følge utviklingen i CDX og iTraxxFor iTtraxx er prisen oppgitt i basispunkter. Det betyr at 400 basispunkter tilsvarer en pris på 400.000 euro i året for å forsikre 10 millioner euro. For CDXene er det tilsvarende, men prisen er i dollar.