<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Sjokkerte over nok en Røkke-exit

Kjennere av Aker-systemet rister på hovet over at nok en respektert toppsjef forsvinner ut uten noen tydelig grunn.

Publisert 17. juni 2010 kl. 09.28
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 180 ord
Kjell Inge Røkke - Foto: Finansavisen

Da Simen Lieungh ble introdusert som ny konsernsjef på en ledersamling i Holmenkollen i januar 2008 forteller folk som var til stede om øredøvende applaus fra sersjantkorpset i konsernet.Nå er konsernsjefens dager talte.Flere kilder innad i selskapet forteller til Finansavisen at de ikke forstår hvorfor Lieungh, som blir omtalt som en av de dyktigste innen konsernet, nå forlater skuten.Lieungh sa i går at det var «leit at jeg ikke blir med videre», og at årsaken til avgangen bunner i «en gjensidig erkjennelse (mellom ham og styret, red anm) som har utviklet seg over tid snarere enn enkeltforhold knyttet til selskapets drift eller prosjekter».Folk som kjenner systemet kan fortelle om en kultur på lederplanet som passer for noen, ikke for andre. En ytterst aktiv eier oppleves av enkelte som forstyrrende, mens andre lar seg inspirere.«Det blir for mye armer og bein», slik en uttrykker det. «Det er for mange advokater som er involvert. Mange som ikke er happy», heter det. Samtidig er kulturen sånn at når noe ikke fungerer, så kuttes navlestrengen raskt.Les hele denne saken i torsdagens utgave av Finansavisen.