<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Solen skinner på Oslo Børs

Etter en slapp åpning, har Oslo Børs krabbet sakte men sikkert oppover de siste timene. Blant vinnerne finner vi solenergiselskapet REC.

Publisert 17. juni 2010 kl. 11.59
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.52
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 375 ord
Foto: Finansavisen

Etter en rød åpning, har Oslo Børs sakte men sikkert steget i formiddagstimene. Ved lunchtider torsdag er hovedindeksen opp 0,79 prosent til 364,47 poeng.Espen Furnes fra Delphi Fondene er dagens gjest på Økonominyhetene klokken 16:05Også oljeprisen har snudd etter at den falt torsdag morgen. Brent-olje med august-levering handles nå for 78,57 dollar fatet, opp 0,54 prosent. WTI-oljen er ned 0,46 til 77,31 dollar fatet.Statoil handles i øyeblikket for 137,7 kroner, opp 0,73 prosent.REC stiger Blant de mest omsatte er det REC som hittil kan ansees å være dagens vinner. Solenergiselskapet er opp 5,37 prosent til 20,59 kroner.At Tyske myndigheter har utsatt samtaler om å kutte i landets solenergisubsidier er blant nyhetene som løfter aksjen torsdag. I tillegg meldes det at innsidere har lastet opp i REC, samt at Credit Suisse har hevet sin anbefaling på selskapet til "outperfom" fra tidligere nøytral.Dagens dårlige nyhet for selskapet er at spanske myndigheter nå har vedtatt kutt i subsidiene til solenergi.Fulle fly Også SAS løfter seg torsdag formiddag, og flyselskapet er nå opp 3,4 prosent til 24,3 kroner.Visepresident i Leisure Sales i SAS, Annelie Nässén, uttalte i dag at selskapet nå ha fulle fly på interkontinentale ruter.- Det har kanskje ikke vært slik før, men nå er flyene stappfulle. Interkontinentalt går det knallbra, uttalte Nässén under et pressetreff.Mye blått De fleste av tungvekterne stiger torsdag. DNO er opp 3,67 prosen til 8,19 kroner, mens Norwegian, TGS og Yara stiger med mellom to og tre prosent.Også Aker Solutions, som i går falt kraftig etter at det ble kjent at adm. direktør Siemen Lieungh gikk på dagen , stiger i dag. Selskapet sikret seg i dag en kontrakt til en verdi på drøye 900 millioner kroner, og aksjen stiger 0,4 prosent til 87,95 kroner.Blant taperne finner vi IGE som falle 2,04 prosent til 0,48 kroner. Også Orkla, Schibsted og Marine Harvest er røde torsdag formiddag.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.