<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

To uker med oppgang i New York

De viktigste indeksene steg fredag og det ble oppgang for andre uke på rad i New York. Disse selskapene rapporterer kvartalstall kommende uke. Og det kommer viktige nøkkeltall.

Publisert 19. juni 2010 kl. 08.51
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.54
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 311 ord
Traderne Thomas McCauley, venstre, og Andrew Silverman på gulvet på New York Stock Exchange - Foto: AP

Dow Jones steg 0,16 prosent til 10.450,64. Nasdaq-indeksen steg 0,11 prosent til 2.309,80 og S&P 500-indeksen endte opp 0,13 prosent til 1.117,51Dow Jones steg 2,4 prosent sist uke og det samme gjorde S&P 500. Nasdaq steg 1,8 prosent. Uken før var oppgangen på henholdsvis 2,8 prosent, 2,5 prosent og 1,1 prosent.Oljeprisen (Brent og lettoljen) endte på 78,4 dollar.Fryktindeksen VIX falt også 4,4 prosent til 23,95. I følge MarketWatch er den da tilbake under sitt 50-dagers glidende snitt og faller det et par punkter til er den under 100-dagers snittet.Gull derimot fortsatte også å stige og sluttet igjen til tidenes høyeste notering på 1.258,30 dollar pr. unse, etter å ha vært så høyt som 1.263,70 dollar.De to siste ukenes oppgang har også løftet Dow Jones og S&P 500 over sine 200-dagers glidende gjennomsnitt, noe som også anses som svært positivt.Spennende uke Kommende uke blir spennende. Da får vi den første pekepinnen på hvordan det har gått i siste kvartal. Da legger blant andre 5 selskaper som inngår i S&P 500 indeksen frem kvartalstall, tre fra teknologisektoren: Adobe Systems , Jabil Circuit og Red Hat Inc . I tillegg kommer Carnival og Wahlgreen. På onsdag kommer Bed Bath & Beyond , Nike og Paychex. På torsdag rapporterer Oracle og husbyggeren Lennar Corp, Discover Financial, H&R Block, McCormick , ConAgra Food , og Darden Restaurants. Det blir også boligsalgstall, consumer sentiment og det er rentemøte i USA også.Få full oversikt i vår Market watch kalender over viktige nøkkeltall og hendelser komme uke.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik gikk det på børsene i Asia. Slik gikk det på børsene i Europa.