<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Vinneraksjen hoppet 128 prosent!

Du har god grunn til å feire når pengene dobles i løpet av en dag. Ikke alle var like heldige. Noen opplevde at aksjen stupte over 60 prosent. Her er dagens børskommentar.

Publisert 21. juni 2010 kl. 17.30
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.55
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 674 ord

Hovedindeksen på Oslo Børs gikk i dag opp 2,04 prosent før den sluttet på 369,24 poeng. Det ble omsatt aksjer for 5,9 milliarder kroner.Store selskap som Statoil, Yara, DnB NOR og Norsk Hydro gikk opp henholdsvis 1,54 prosent, 3,02 prosent, 1,58 prosent og 3,12 prosent.Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i august, har gått opp 1,28 prosent og står nå i 79,22 dollar.Terra Markets ser lyst på fremtiden I dagens rapport fra Terra Markets slår analytiker Fredrik Henning Kvale fast at vi sannsynligvis står foran en oppgang i aksjemarkedet.- I sum mener vi utsiktene for Oslo Børs er gode og den rådende frykten kan være overdrevet. Styrken i verdensøkonomien vil trolig overvinne den negative effekten av finanspolitiske innstramninger og bidra til opptining av kredittmarkedet. Lavere kredittspreader bør underbygge børsene og være en driver for multippelekspansjon, sier Kvale.Acergy + Subsea 7 I dag ble det kjent at styrene i Acergy og Subsea 7 har blitt enige om å fusjonere de to selskapene. Siem Industries, som vil sitte med 20 prosent av aksjene i de to selskapene, støtter fusjonen. Det kombinerte selskapet vil få en børsverdi på rundt 5,4 milliarder dollar, tilsvarende 34 milliarder kroner og bli det 8. mest verdifulle selskapet på Oslo Børs.Det opplyses at selskapet vil oppnå årlige synergier på minst 100 millioner dollar i forbindelse med fusjonen.Logisk Sjefanalytiker Endre Storløkken i Danske Markets Equities sier til HegnarOnline at fusjonen kommer overraskende.- Dette var ikke noe jeg gikk rundt å ventet på. Industrielt er dette logisk. Det skaper en aktør med større global portefølje og en bedre motpart for oljeselskapene, sier Storløkken.Overrasket over timingen Carnegie-analytiker Frederik Lunde skriver i en oppdatering at meglerhuset helt klart holder på outperform-anbefalingene på begge aksjene. Acergy gikk opp 9,64 prosent før den sluttet på 110,30 kroner mens Subsea 7 sluttet på 113,30 kroner etter å ha lagt på seg 9,05 prosent.EMGS til himmels Seismikkselskapet EMGS har vunnet en gigantkontrakt med et av verdens største oljeselskap. Kontrakten skal, ifølge selskapet, være verdt minst 150 millioner dollar, tilsvarende 950 millioner kroner.Carnegie-analytiker John Schj. Olaisen hadde en kjøpsanbefaling på EMGS i forrige uke. Fredag steg aksjen fem øre til 3,55 kroner, noe som priset selskapet til 446 millioner kroner. Mandag gikk aksjen hele 127,61 prosent før den sluttet på 8,08 kroner.- Kontrakten har en verdi på rundt 2,60 kroner per aksje. Vi hever kursmålet fra 8 til 10-14 kroner og forventer at flere signifikante kontrakter er like rundt hjørnet for selskapet, skriver Olaisen i en oppdatering.Full kollaps Unison Forsikring har gjennomført en intern gjennomgang av revisorgodkjente balanseposter innen sjøforsikring fra 2002 til 2007. Gjennomgangen avdekket et negativt egenkapitalavvik på rundt 70 millioner kroner, heter det i en børsmelding. Nyheten førte til at aksjen stupte 61,99 prosent før den sluttet på 4,96 kroner.Basert på Unisons egen avdekking av negative avvik på balanseposter fra 2002 til 2007 knyttet til sjøforsikringsvirksomheten, justerer SpareBank 1 Skadeforsikring sitt bud på selskapet til fem kroner per aksje. Dette gir en totalpris for selskapet på ca. 56 millioner kroner.Det opprinnelige budet fra SpareBank 1 Gruppen AS var på 14 kroner. Det verdsatte selskapet til 158 millioner kroner.Kina Gode nyheter fra Kina bidrar til optimisme både i Europa og i USA. Lørdag kom den kinesiske sentralbanken med meldingen om at de vil la valutaen flyte mer, som følge av at verdens tredje største økonomi har styrket seg ytterligere.- Kina sender signaler om at de føler seg trygge nok på at veksten er selvgående innenlands og at de forstår landets posisjon i den globale økonomien. Begge faktorene er viktige, men det gjenstår å se hvor stor endringen blir på kort sikt, sier Harald Magnus Andreassen, sjeføkonom i First Securities, til Finansavisen.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.