<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Wall Street snudde opp

De amerikanske børsene endte opp torsdag kveld etter en sterk sluttspurt. En REC-konkurrent utmerket seg.

Publisert 17. juni 2010 kl. 22.50
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.53
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 286 ord
New York Stock Exchange - AP Photo/Richard Drew

De amerikanske børsene endte i positivt terreng torsdag etter et solid sluttrally i aksjer innen teknologi, konsum og industri. Apple Inc. steg 1,7 prosent på optimisme rundt selskapets nye iPhone. REC-konkurrenten First Solar Inc gikk 3,9 prosent på en kjøpsanbefaling fra Credit Suisse Group AG. En sterkere euro mot dollar bidro også til oppturen, melder Bloomberg.Standard & Poor's 500-indeksen steg 0,1 prosent til 1.116,01, mens Dow Jones Industrial Average endte opp 0,2 prosent til 10.434,17. På det meste var indeksen ned så mye som 90 poeng. Nasdaq steg 0,1 prosent til 2.307,16.Ratingbyrået Standard & Poor's har nedgradert kredittverdigheten til oljeselskapet BP. Nyheten ble kjent rett etter at New York-børsen stengte torsdag.- Nedgraderingen reflekterer vår oppfatning av utfordringene og usikkerheten BP fortsatt står overfor i etterkant av eksplosjonen på oljeriggen Deepwater Horizon, heter det i en uttalelse fra Standard & Poor's.Amerikanske futures falt på jobless claims-tall. Antallet førstegangssøkende til ledighetstrygd steg 12.000 til 472.000 personer per 12. juni, mot ventet 450.000 personer.Konsumprisene falt som ventet med 0,2 prosent på månedsbasis i mai.Philly Fed-indeksen var torsdagens største skuffelse.Tallene viste at Philadelphia Federal Reserve Banks indeks falt til 8,0 i juni fra 21,4 måneden før, og indeksen er dermed på det laveste nivået siden november 2009. På forhånd var det ventet en indeks på 20,0.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.