<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Yara hopper på børsen

En bedring i gjødselsmarkedet sender Yara-aksjen oppover.

Publisert 23. juni 2010 kl. 13.51
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.58
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 137 ord
Yara Fullgjødsel på trappa til Oslo Børs - Foto: Scanpix

Yara stiger 3,1 prosent til 205,80 kroner. Selskapet topper omsetningsoversiikten med 352 millioner kroner.- Det er primært et positivt momentum i gjødselmarkedet. Prisene er kommet bra opp siden bunnen for et par uker siden da man så ureasalg på 218 dollar tonnet fra Yuzhny. Nå spør selgerne etter i overkant av 240 dollar tonnet, sier analytiker Marianne Skeisvoll Bjørnsen i Argo Securities til Reuters.Det er også en mulighet for at gassprisene vil stige i Ukraina, noe som vil øke ukrainske produsenters break-even kostnad betydelig.- En appresiering av yuanen vil sammen med et generelt kinesisk kostnadspress også øke presset på kinesiske eksportpriser. I tillegg til dette har man sett en betydelig bedring i etterspørselen i de fleste markeder etter at prisgulvet for urea ble nådd, sier analytikeren.Argo Securities snudde til en kjøpsanbefaling på Yara for to uker siden.