<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Børskjemper trakk ned

Statoil og Norsk Hydro falt kraftig. Det var med på å sende Oslo Børs ned 0,78 prosent torsdag.

    Publisert 29. juli 2010 kl. 17.23
    Oppdatert 16. des. 2013 klokken 02.26
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 473 ord

    Den gode stemningen i USA og ellers i Europa klarte ikke å løfte Oslo Børs torsdag. Svært skuffende tall fra oljegiganten Statoil og et Hydro-fall på nær fem prosent tynget børsen.Ved stengetid stod hovedindeksen i 361,97 kroner, ned 0,78 prosent. Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 4,92 milliarder kroner.Etter onsdagens overraskende oljelagertall, med påfølgende prisfall, var det oppgang i oljeprisen torsdag.Brentoljen med septemberlevering handles nå for 77,78 dollar fatet, opp 2,21 prosent. WTI-oljen stiger 1,89 prosent til 78,47 dollar fatet.Skuffende fra Statoil Den norske oljegiganten Statoil kom over hodet ikke i mål med sin rapport for andre kvartal 2010, og resultatet var langt dårligere enn det ekspertene hadde ventet.Oljegiganten Statoil meldte om et resultat etter skatt på 3.057 millioner kroner i 2. kvartal 2010, mot 26 millioner kroner i samme periode året før. Resultat pr. aksje endte på 1,14 kroner.Analytikerne hadde ventet et resultat pr. aksje på mellom 3,9 og 3,32 kroner, med snittforventning på 3,58 kroner. I 1. kvartal 2010 var resultat pr. aksje på 3,49 kroner.Nyheten om at oljekatastrofen i Mexicogolfen kan påføre Statoil et tap på minst 600 millioner kroner, slo heller ikke heldig ut. Selskapet deltar i fem letebrønner, der det nå er full stopp og uvirksomme rigger.- Denne hendelsen påvirker Statoil direkte. Vi har måttet avbryte et spennende leteprogram, men jobber på spreng for å finne alternativ beskjeftigelse til to rigger som påfører oss store utgifter, sier konsernsjef Helge Lund til NTB.Nyheten sendte oljegiganten rett ned, og aksjen falt torsdag 4,11 prosent til 126,00 kroner. Det ble omsatt Statoil-aksjer for 1,53 milliarder kroner.Les også: Store svakhetstegn i Statoil-chartetVinnere og tapere Dagens store taper blant tungvekterne er Norsk Hydro, og aksjen falt 4,95 prosent til 32,04 kroner. Også Marine Harvest og Frontline ble svekket torsdag, og endte ned henholdsvis 2,49 og 2,42 prosent.Funcom Falt mest på Oslo Børs, og endte ned 7,37 prosent til 3,52 kroner. Nattopharma falt 6,10 prosent og Deep Sea Supply endte ned 5,94 prosent.Blant dagens mest omsatte endte Acergy som vinner, etter at selskapet torsdag morgen meldte at de har inngått en milliardkontrakt for arbeid utenfor kysten av vest-Afrika. Aksjen endte til slutt opp 3,75 prosent til 102,4 kroner.Også Songa Offshore, Sevan og Yara hadde en god dag torsdag, og steg henholdsvis 3,06, 2,24 og 2,22 prosent.Den største oppgangen stod Aker Philadelphia Shipyard for, og aksjen endte opp 16,67 prosent.Etter flere tunge børsdager fikk også Hjellegjerde en opptur torsdag, og aksjen steg 13,89 prosent til 0,41 kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.