<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kjøper valuta for 135 millioner

Norges Bank vil i august kjøpe valuta tilsvarende 135 millioner kroner hver dag til Statens pensjonsfond utland.

  Publisert 30. juli 2010 kl. 10.38
  Oppdatert 30. juli 2010 klokken 10.38
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 92 ord
  Sentralbanksjef Svein Gjedrem - Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

  Det opplyser Norges Bank fredag formiddag.Fondets behov for valuta dekkes dels fra Statens direkte økonomiske engasjement i oljevirksomheten (SDØE) og dels ved Norges Banks kjøp i markedet.Finansdepartementet fastsetter størrelsen på den månedlige avsetningen til fondet. Norges Banks kjøp av valuta er lik differansen mellom denne avsetningen og de anslåtte valutainntektene i SDØE. Det justeres for eventuelle revisjoner av anslagene for foregående måned. Dette medfører at de daglige kjøpene kan variere en del fra måned til måned. De daglige valutakjøpene blir fastsatt for en måned av gangen og kunngjøres siste virkedag måneden før.