<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nyheter fra USA trakk Oslo Børs ned

Investorene på Oslo Børs likte ikke nyhetene fra USA, som blant annet sendte oljeprisen videre ned. Vinneren på Oslo Børs er opp 14,5 prosent. 17 av de 25 tyngste aksjene falt. Selskap tar en stor jafs av Interoil.

  Publisert 28. juli 2010 kl. 17.26
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 02.25
  Lesetid: 3 minutter
  Artikkellengde er 658 ord
  Foto: Scanpix

  Nyheten om at ordreinngangen av varige goder, falt med 1 prosent i juni, mens det var ventet en økning på 1 prosent, ble dårlig mottatt på børsen i Oslo, i Europa og i New York. Ordreinngangen i mai ble i tillegg nedjustert fra en oppgang på 0,6 prosent til et fall på 0,8 prosent.Oljelagertallene, som viste en økning på 7,31 millioner fat siste uke, mot ventet et fall på godt over 1 million fat, var nok et skudd for baugen for investorene på "oljebørsen" i Oslo.Oslo Børs klarte seg imidlertid bra, og hentet seg fort inn igjen etter ordre- og lagersjokket.Hovedindeksen sluttet likevel ned 0,1 prosent til 364,81 onsdag. Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis på Oslo Børs for magre 3,5 milliard kroner.Ute i Europa falt DAX-indeksen i Frankfurt 0,46 prosent, mens FTSE100 var ned 0,9 før stengetid. CAC 40 i Paris var opp 0,11 prosent. Stoxx 600 Europe falt 0,35 prosent.Har tatt en jafs av InteroilInteroil steg 5,8 prosent til 12,7 kroner, på nyheten om at Petrominerals Ltd har kjøpt 1.141.125 aksjer i selskapet, tilsvarende 5,2 prosent. Petrominerals Ltd er eid 66 prosent av Petrobank Energy and Resources Ltd,Det sies også i en børsmelding at selskapet kan fortsette å kjøpe aksjer i Interoil, noe som har ført til spekulasjoner om oppkjøp.Små og store vinnere og tapere Vinnerne, CECON (Oslo Axess) og REM, steg henholdsvis 14,5 og 12,5 prosent, til 71 øre og 45 kroner.Taperen, Dolphin på Oslo Axess, falt 20 prosent til 1,52 kroner. Navamedic falt 9 prosent til 5,68 kroner.Av OBX-aksjene falt Statoil 0,23 prosent til 131,4 kroner, mens Acergy gikk mot strømmen og steg 2,3 prosent til 98,7 kroner.Seadrill ble, i følge Reuters, oppgradert fra hold til kjøp av Dahlman Rose, og aksjen reagerte med å stige 0,8 prosent til 141,2 kroner.Selskap kontrollert av styreleder i DNO International ASA, Berge Gerdt Larsen, har onsdag solgt 3.000.000 aksjer i DNO International til kurs 8,445 kroner pr. aksje til et selskap som ikke kontrollert av styreleder i DNO International ASA.DNO falt 1,1 prosent til 8,355 kroner.Store tunge aksjer som AKSO, DNO, FOE, FRO, GOGL, KOA, MHG, NHY, PGS, PRS, QEC, RCL, REC, STL, SONG, STL, TEL og YAR falt også. DnB NOR var uendret på 75,5 kroner.Det betyr at 17 av de 25 aksjene som inngår i OBX-indeksen falt.Vinneren av de store ble Subsea 7, med en oppgang på 4,46 prosent til 104,3 kroner.Eitzen Maritime Services (la frem tall onsdag morgen) falt 6,9 prosent til 95 øre.Senker kursmålFrontline har, i følge TDN Finans, fått kuttet kursmålet av Deutsche Bank, fra 332 til 258 kroner.Stortankratene holdt seg stabilt svake sist uke, til tross for stor tilgang på tonnasje, men nå ventes det, i følge Fearnleys, enda flere VLCCere til gulfen den kommende måneden, og utsiktene er følgelig ikke bedre, melder nyhetsbyrået.Frontline falt 3,3 prosent til 198,1 kroner.Tørrbulk stiger Baltic Dry steg 1,7 prosent onsdag til 1.901. Det var oppgang for capesize, handysize og panamax, men en liten nedgang i supramax.Golden Ocen endte likevel ned 1 prosent til 9,15 kroner.Diskuter shipping herOljeprisen faltOljeprisen er ned nye 0,95 til 1,3 prosent onsdag, etter et kraftig fall tirsdag ettermiddag, etter skuffende tall for forbrukertilliten i USA.Ved stengtid på Oslo Børs går Brent for 75,48 dollar, mens WTI går for 76,51 dollar.Hjellegjerde fremdeles i fokus Hjellegjerde er opp 5,3 prosent til 40 øre. Selskapet Yahoolav AS som kontrolleres av adm.dir Olav Inge Røyset solgte tirsdag 30.161 aksjer i selskapet til en kurs på 0,30 kroner. Ny beholdning er 2.500 aksjer, opplyses det om i en børsmelding onsdag morgen.Møbelprodusenten har nå falt hele 89 prosent siden 2010 startet.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.