<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Resultatløft for Edda Media

Edda Media doblet driftsresultatet i første halvår i år sammenlignet med i fjor. Færre ansatte har ført til kostnadskutt på 80 millioner kroner.

  Publisert 28. juli 2010 kl. 11.59
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 02.25
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 201 ord
  Foto: Scanpix

  Mecom Groups la onsdag fram sine tall for 1. halvår 2010. Selskapets norske arm, Edda Media, kan vise til et driftsresultat på 111 millioner kroner, mer enn en dobling fra 54 millioner i første halvår i fjor.Edda Medias tall viser totale driftsinntekter på 1.045 millioner kroner fram til og med 30. juni. Dette er 24 millioner lavere enn i fjor, men da var driftskostnadene 1.016 millioner. Kostnadene så langt i år har vært 935 millioner og spiller en stor rolle i det økte driftsresultatet på 57 millioner kroner.«Kostnadene er åtte prosent lavere enn året før. Dette skyldes blant annet at antall ansatte er redusert med 8,5 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i 2009», skriver Edda Media i en pressemelding onsdag.Opplags- og annonseinntektene i Edda Media har hatt en liten økning sammenlignet med i fjor, mens trykk og øvrige inntekter har gått ned. Selskapet skriver at avisopplaget faller mindre enn det har gjort de to siste årene.Ser en på tallene for hele Mecom-konsernet har de i likhet med Edda Media hatt en solid økning i driftsresultatet sammenlignet med 2009. Mecom har også lavere inntekter, men betydelig lavere kostnader. Dette sikrer konsernet et driftsresultat på 562 millioner kroner i første halvår i 2010.