<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sparebank 1 kjøper russisk bank

Sparebank 1 Nord-Norge har fått grønt lys til å kjøpe 75 prosent av aksjene i en russisk bank. - En milepæl, sier administrerende direktør Hans Olav Karde.

  Publisert 29. juli 2010 kl. 12.46
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 02.26
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 93 ord
  Foto: Scanpix

  SpareBank 1 Nord-Norge har fått tillatelse fra den russiske sentralbanken til å kjøpe 75 prosent av aksjene i den russiske banken North West 1 Alliance Bank. Totalsummen for aksjene vil være omtrent 42 millioner kroner.- Konsesjonen er en milepæl i SpareBank 1 Nord-Norges fireårige arbeid med å etablere seg i Russland. Dette åpner opp for muligheten til å følge nordiske bedrifter inn Nordvest-Russland, sier administrerende direktør Hans Olav Karde.De øvrige aksjene vil eies av bankens russiske samarbeidspartner Bank Tavrichesky. Hovedkontoret til den nye banken vil ligge i St. Petersburg med kontor i Murmansk.