<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ulltveit-Moe vraker solsatsing?

Investor Jens Ulltveit-Moe skal ikke ha lykkes med å finne investorer som vil være med på sol-prosjektet i Canada.

  Publisert 27. juli 2010 kl. 09.11
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 02.24
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 135 ord
  Jens Ulltveit-Moe - Foto: Finansavisen

  I mars ble det kjent at investor Jens Ulltveit-Moe ville satse en milliard kroner på å bygge en ny silisiumsfabrikk i Canada.Det som manglet var andre investorer som også ville satse på prosjektet.- Tomt er for lengst kjøpt inn i Canada og kraftkontrakter er på plass. Prosjektet er bokstavelig talt på tegnebrettet, sa Ulltveit-Moe den gangen.Nå er han i ferd med å vrake satsingen på sol i Canada, skriver Dagens Næringsliv tirsdag. Ulltveit-Moe skal ikke ha lyktkes med å finne investorer som vil være med på prosjektet. Den svake utviklingen i finansmarkedet har gjort det vanskligere å hente egenkapital, og i tillegg har valutautviklingen jobbet imot invstoren.- Prosjektet økte i en størrelse som selskapet ikke kunne klare alene, skriver Ulltveit-Moe i konsernregnskapene for fjoråret.I følge Umoe har utviklingen av Canada-prosjektet kostet ti millioner kanadiske dollar.