<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Analytiker: Noreco-reaksjon overdreven

- Det er ingen nyhet at selskapet er en oppkjøpskandidat. Markedets reaksjon virker en smule overdreven, sier analytiker Teodor Sveen Nilsen til HegnarOnline.

    Publisert 28. okt. 2010 kl. 13.09
    Oppdatert 16. des. 2013 klokken 04.28
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 342 ord
    Analytiker Teodor Sveen Nilsen i First Securities - Foto: Finansavisen

    Oljeselskapet Noreco er dagens vinner på Oslo Børs og aksjekursen er opp over 14 prosent.I forbindelse med tredjekvartalsrapporteringen torsdag morgen kunne selskapet fortelle at styret og ledelsen i Noreco har besluttet å iverksette en bred gjennomgang av selskapets strategiske alternativ, i den hensikt å fremme aksjonærverdiene i selskapet. Noreco er tilsynelatende ikke fornøyd med dagens aksjekurs.Teodor Sveen Nilsen, analytiker i First Securities, som opererer med en kjøpsanbefaling på Noreco og et kursmål på 22 kroner, er overrasket over den kraftige kursoppgangen.- Det er ingen nyhet at selskapet er en oppkjøpskandidat. Markedets reaksjon virker en smule overdreven, sier han til HegnarOnline.Gjennomgangen skal kartlegge alle mulige alternativ, inkludert salg av hele selskapet, fusjon eller salg av eiendeler for å få fram verdipotensialet i selskapets eiendeler og derigjennom maksimere aksjonærverdiene, skriver selskapet i dagens pressemelding. Bank of America Merrill Lynch og SEB Enskilda er engasjert som finansielle rådgivere.- Dersom Noreco velger å selge eiendeler tror jeg Huntington- eller Gygridfeltet er de heteste kandidatene, sier Sveen Nilsen.Noreco har en 20 prosents eierandel i Huntingtonfeltet. I følge analytikeren vil en fair pris ligge på 1,1 milliarder kroner.Noreco har ikke signalisert om de har blitt tilnærmet av aktører som vil overta, fusjonere eller kjøpe eiendeler av selskapet.- Valget av rådgivere trekker i retning av at Noreco kan ha fått henvendelser om oppkjøp av hele selskapet, sier Sveen Nilsen og understreker at det er spekulasjoner fra hans side.Analytikeren har en verdivurdering av selskapet på 32 kroner per aksje.- Et eventuelt oppkjøp vil bli gjennomført med noe rabatt i forhold til dette, sier han og understreker at sannsynligheten for et oppkjøp, etter hans mening, ikke har økt betydelig etter dagens melding.Lite fokus på tallene Noreco har også lagt frem tall for utviklingen i tredje kvartal.- Det var ingen store overraskelser. Vi visste at produksjonen skulle ned fra forrige kvartal. Letekostnadene var noe større enn ventet og nedskrivningen av goodwill overrasket. Jeg kommer ikke til å foreta vesentlige endringer i estimatene. Men tallene er ikke det viktige i dag. Alt dreier seg om mulig salg av eiendeler og oppkjøpsspekulasjoner, avslutter Sveen Nilsen.