<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Dette vil prege børsen i 2011

- Som vi ser det, er det tre temaer som vil prege børsutsiktene i hvert fall i første halvår 2011, sier analysesjef Bengt Jonassen i RS Platou Markets.

  Publisert 27. des. 2010 kl. 07.14
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 06.17
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 148 ord
  Bengt Jonassen. Foto: Finansavisen

  Analysesjef Bengt Jonassen i RS Platou Markets mener det er tre temaer som vil prege børsutsiktene i 2011, i hvert fall i første halvår.- Det første er de økonomiske utsiktene. Det ser brennhett ut i de fremvoksende markedene, mens det er lunkent i USA og i de nordiske landene. I perifere europeiske stater, som for eksempel Portugal, Irland, Hellas, er det imidlertid iskaldt, sier Jonassen til Finansavisen.Selskapenes utvikling er en annen faktor.- Det er bedriftene som vil være i førersetet fremover. De har bra inntjening og gode balanser, og vil i løpet av 2011 sannsynligvis ansette og investere mer. De lave rentene vil nok stimulere dette, og sikre videre inntjeningsvekst for neste år. Vi venter at selskapene tilnyttet hovedindeksen får en inntjeningsvekst på 50 prosent sammenlignet med inneværende år, forklarer analysesjefen.Den tredje faktoren er prisingen i aksjemarkedet.- Det er ikke dyrt, heller ikke i USA (..), sier analysesjefen.