<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Disse nyhetene tikket inn i julehelgen

Sjeføkonom Steinar Juel kommenterer julehelgens økonomiske nyheter.

  Publisert 27. des. 2010 kl. 12.04
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 06.17
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 149 ord
  Foto: iStockphoto

  I dagens rapport fra Nordea kommenterer sjeføkonom Steinar Juel de siste dagers økonomiske nyheter.Les også: Sjeføkonom spår Oslo Børs i 500- Det er ikke alle som tok fri i julehelgen. Sent lille julaften offentliggjorde Fitch en ny nedgradering av portugisisk statsgjeld (fra AA- til A+), Russland hevet styringsrenten julaften og Kinas sentralbanken hevet sin styringsrente med 25 bp lørdag. Litt merkelige tidspunkt, men kineserne valgte det kanskje i håp om at finansmarkedene i Vesten ikke skulle merke det, sier Juel.- Høy inflasjon er hovedgrunnen til renteøkningen. Renteøkningen er en indikasjon på at CNY fremover vil tillates gradvis å gå noe sterkere, sier sjeføkonomen.- Det er tynt med makronyheter ellers i dag, så Kinas renteøkningen blir nok det finansmarkedene vil være mest opptatt av. Fitch nedgraderingen av Portugal var ikke overraskende og EUR har så langt reagert lite, men de portugisiske rentene vil nok reagere noe opp i dag, avslutter Juel.