<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

First Securities-analytikerens to favoritt-aksjer

- Vi er positive til sektoren, og årsaken er at det fundamentale fortsatt ser veldig sterkt ut, sier First-analytikeren og anbefaler deg å laste opp med to aksjer.

  Publisert 29. des. 2010 kl. 11.28
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 06.20
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 139 ord
  Henning Steffenrud i First Securities - Foto: Finansavisen

  Firsts ferske fiskeanalytiker Henning Steffenrud anbfaler investorer å laste opp med Cermaq og Marine Harvest, skriver Finansavisen.- Vi er positive til oppdrettssektoren, og årsaken er at det fundamentale fortsatt ser veldig sterkt ut for laks. 2010 har vært et fantastisk år for bransjen, og vi forventer at prisene vil holde seg høye også til neste år, sier Steffenrud.Utbruddet av laksesykdom i Chile har redusert det globale tilbudet av laks betraktelig, og gitt skyhøye priser i året som har gått.First tror denne situasjonen vil vedvare utover i 2011, særlig fordi lakseveksten fra Norge ventes å forbli lav.- Opptaket av fisk har vært 12 prosent høyere enn i fjor, samtidig som sjøtemperaturene har vært lavere enn normalt stort sett gjennom hele året. Det fører til at veksten i biomassen stadig går nedover, sier Steffenrud.Les hele intervjuet med Steffenrud i Finansavisen onsdag.