<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Venter oppside på 23 og 37 prosent

2010 har vært strålende og nå tror ekspertene at jubelen fortsetter. Sølvprisen ventes opp 37 prosent neste år, mens gullet skal opp 23 prosent.

  Publisert 29. des. 2010 kl. 11.18
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 06.20
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 161 ord
  En meget fornøyd trader feirer oppgang - Foto: AP

  Standard & Poor's råvareindeks har allerede steget 20 prosent i år, etter en 50 prosent oppgang i fjor. Tallene for MSCIs Verdensindeks for aksjer var henholdsvis 9,1 og 27 prosent, skriver Finansavisen.- Vi ser ingen umiddelbare trusler for råvareprisene i 2011, sier Evan Smith, en forvalter i Texas-baserte U.S. Global Investors, til Bloomberg.- Du vil fortsatt ha bekymringer rundt valutastabilitet, og i fremvoksende markeder er det velstandseffekten som driver etterspørselen. Bloombergs spørreundersøkelse - som omfatter over 100 analytikere, tradere og investorer - viser at optimismen er særlig høy for sølv.Snittprognosen viser en oppgang på 37 prosent i 2011, høyere enn for noen annen råvare.- Investorene vil gå ut av gull og inn i sølv, platina og palladium, dersom de finansielle og økonomiske forholdene bedrer seg, mener Jeffrey Christian, som leder analysefirmaet CPM Group i New York.Forvalter Peter Warren i investeringsbanken Warren uttaler onsdag at han venter korreksjon innen råvarer i og med at «alle» nå virker å skal investere i det.