<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Boliden hedger metallprisene

Boliden velger å hedge metallprisene i forbindelse med storekspansjonen av Garpenberg-gruven.

  Publisert 1. feb. 2011 kl. 11.24
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 07.03
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 82 ord
  Malmutvinning i Bolidens Garpenberg-gruve Boliden / Boliden

  Under investeringsperionden i Garpenberg har Boliden kurssikret sink, kobber, bly, gull og sølv til omtrent en tredjedel av konsernets metallprisrisiko samt motsvarende valutarisiko.Sikringene avser årene 2011, 2012 og første halvår i 2013.- Den 17 januar bestemte vi oss for å investere 3,9 milliarder kroner for å ekspandere Garpenbergsgruven. Det vil øke malmproduksjonen fra 1,4 til 2,5 millioner ton per år. Hedgen bidrar til å sikre Bolidens finansielle stabilitet i den tiden som investeringen pågår, sier Lennart Evrell som er konsernsjef i Boliden.