<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Egypt-uro gir økende oljepris

Prisen på nordsjøolje har igjen passert 100 dollar fatet på børsen i London. Analytikere mener prisøkningen først og fremst skyldes uro i markedet over utviklingen i Egypt.

  Publisert 7. feb. 2011 kl. 12.07
  Oppdatert 7. feb. 2011 klokken 12.08
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 146 ord
  Illustrasjonsfoto: Finansavisen

  Nordsjøolje av Brent-kvalitet steg mandag formiddag med 81 cent til 100,64 dollar per fat under handel i den britiske hovedstaden. Også amerikansk lettolje av tilsvarende kvalitet gikk opp, men bare med to cent fatet til 89,05 dollar.- Brent-prisen har steget tilbake over 100-dollarmerket, etter at den falt noe under dette nivået i sen handel fredag. Så lenge uroen i Midtøsten fortsetter, ser oljeprisen ut til å være trygget mot nye prisfall, sier analytikeren Carsten Fritsch i tyske Commerzbank.- Uroen i Egypt påvirker også mer spekulative investorer. De satser i økende grad penger på at oljeprisen skal stige igjen, fordi den usikre egyptiske situasjonen også skaper usikkerhet omkring oljeleveransene, tilføyer Frisch.Egypt er ikke noen stor oljeprodusent, men landet kontrollerer Suezkanalen og dermed skipstransporten av rundt 2,4 millioner fat råolje per dag. Frykt for at oljetankere i kanalen skal bli rammet av uro bidrar til usikkerhet i oljemarkedet.