<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meglerhus slakter REC

Mens andre kappes i å oppgradere og å hylle aksjen kutter analysesjef fra strong buy til sell. - En må ikke la seg blende av onsdagens resultatvarsel, sier han.

    Publisert 3. feb. 2011 kl. 13.05
    Oppdatert 16. des. 2013 klokken 07.08
    Lesetid: 3 minutter
    Artikkellengde er 556 ord

    Solselskapet REC opplevde solid oppgang på Oslo Børs onsdag, etter at det ble sendt ut et imponerende resultatvarsel for fjerde kvartal. Aksjen sluttet opp knallsterke 13,66 prosent til 22,05 kroner, og flere analytikere har i etterkant oppgradert sine estimater og anbefalinger på selskapet.Meglerhuset Fondsfinans er blant dem som har latt seg imponere og torsdag oppgraderes REC fra nøytral til kjøp. Samtidig tas kursmålet fra 19 kroner til 27 kroner.Agilis Securities har lenge operert med strong buy på solaksjen og har hatt kursmål 32 kroner stående en stund.Torsdag gjør de imidlertid totalt helomvending. Anbefalingen kuttes til sell, og kursmålet på 12 måneders sikt slaktes med over 50 prosent til 15,30 kroner.Meglerhuset og analysesjef Are Grongstad skriver i en oppdatering at REC slik de ser det nå er i ferd med å gå over fra å være et vekstselskap til å være et klassisk industriselskap.Dermed går Agilis vekk fra sitt syn om at selskapet skal prises til 16 ganger inntjening i 2012/2013 over til at man må prise det kun til 8 ganger veksten i denne perioden.Grongstad hos Agilis innrømmer at oppdateringen kan være en brannfakkel, men sier til HegnarOnline at kursendringen er noe meglerhuset har jobbet med en stund.- Jeg er enig i at analysen kan fremstå som overraskende, men det er viktig å ikke la seg blende av resultatvarselet som kom onsdag. Mange av de faktorene som gir REC et solid resultat i Q4 er slik vi ser det ekstraordinære. Man kan på ingen måte prise disse vilkårene inn fremover for REC, sier Grongstad.Han mener de gode resultatene i fjerde kvartal for REC kommer som et resultat av at selskapet blant annet er ferdig med sin såkalte ramp up, både ved sitt anlegg i Singapore og i Moses Lake.I tillegg ferdigsilte land som Tyskland og Italia store opprustninger innen sol i slutten av 2010, noe som også gjør at Q4-tallene til REC blir meget solide.- Resultatvarselet fra REC er veldig bra - det syns vi også - men det er et resultat av at ramp up har skjedd raskere enn det REC og analytikerne forventet, og er i så måte en engangseffekt, sier Grongstad.Han trekker også frem det faktum at prisene på RECs silisium, som selskapet produsert ekstraordinært mye av i Q4-2010, var meget høye i slutten av året, og at selskapet har fått en gevinst som følge av dette.- REC kan også komme til å slite med tilbudsoverskudd og prispress fremover, sier Grongstand. Han mener videre at soldindustrien er i ferd med å bli en industrisektor i tradisjonell forstand - ikke en vekstsektor.Det er ikke første gang Grongstad og Agilis Securities er sterk kritisk til REC. Da aksjen nøyaktig for et år siden stod i 43 kroner, sendte meglerhuset ut en analyse der de mente at den kunne falle til 26 kroner. Anbefalingen den gang var strong sell.REC var da på vei mot historisk lave nivåer, og videre fall virket mindre sannsynlig. Agilis sin analyse slo imidlertid til for fullt, og aksjen har siden den gang som kjent blitt omsatt for langt lavere nivåer. Agilis snudde til kjøp i forbindelse med fjorårets emisjon.REC er uendret på Oslo Børs så langt torsdag og omsettes for 22,05 kroner. Skal man tro Agilis har aksjen dermed en nedside de neste 12 månedene på over 30 prosent.Meglerhuset understreker i sin ferske analyse at all handel med REC innebærer høy risiko.