<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Selg Norske Skog - fremtiden er papirløs

DnB NOR Markets lar seg inspirere av Rupert Murdochs papirløse fremtid. "Selg Norske Skog" er dommen i analysen som ble lagt frem i dag. Med et nesten doblet kursmål, ser analytikeren likevel kurser nær halvparten av dagens.

  Publisert 4. feb. 2011 kl. 11.04
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 07.08
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 273 ord
  News Corps Rupert Murdoch - Foto: CC/World Economic Forum

  Kort før Norske Skog la frem regnskapstallene sine sto Rupert Murdoch på scenen og presenterte News Corps nye satsning: Et magasin som kun er tilgjengelig på iPad. Mediemogulen ser en fremtid uten papir, uten rådyre trykkerier og uten den fysiske transportkjeden med bilder og bud som løper hjem til deg hver morgen og leverer nyhetene på trappen. Murdochs fremtid er papirløs.Når Murdochs fremtid kommer er uvisst. Norske skog ser selv høyere marginer for 2011, og uttalte i går til Økonominyhetene med Trygve Hegnar at de venter ytterligere vekst.Analytikeren i DnB NOR Markets, Einar Kilde Evensen, anser Murdochs digitale baby for å fortsatt å være på spedbarnsstadiet, og tror det går mange år før dette er en reell trussel til papiraviser. I den nye analysen opererer han med en prisstigning på 16 prosent for europeisk avispapir i 2011. Men han advarer mot at også kostnadene på produksjonsinsatsen stiger.- I andre halvår 2011 tror vi den europeiske etterspørselen vil dempe seg og så falle igjen, men en ny runde priskutt som resultat, skriver analytikeren i rapporten og trekker også frem den begrensede visibiliteten i Norske Skog siden stort sett har kvartalskontrakter mens for eksempel UPM opererer med en miks av 3- 6- og 12-måneders kontrakter.-Med bedrede men fortsatt forsiktige utsikter i 2011 har vi økt estimatene våre signifikant. I tilleg har vi redusert avskrivningene våre på 200 millioner kroner i året, i tråd med selskapets guiding, skriver Einar Kilde Evensen i rapporten.EBITDA-estimatet for 2011 er tatt opp 18 prosent mens estimatene for 2012 er holdt uendret. DnB NOR Markets anbefaler fortsatt kundene sine å selge aksjen, men trekker målkursen opp fra 6 til 11 kroner.