<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Skriker etter norsk laks

Oppdretterorganisasjonen FHL ville helst ikke kommentere rapporten som vil sette oppdrett på hold. Men snakket gjerne om viktigheten av norsk lakseproduksjon.

  Publisert 5. feb. 2011 kl. 09.24
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 07.09
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 159 ord
  Foto: Scanpix

  - Vi har et ansvar for å forsyne verden med fisk. Det er et moment som forsvinner i debatten, sier direktør i markedsadgang i oppdretterorganisasjonen FHL, Trond Davidsen, til dn. Han ville i går helst ikke kommentere Gullestad-utvalgets rapport, " Areal til begjær" , som blant annet trekker frem at veksten i norsk havbruksnæring bør stanses inntil det er etablert egne produksjonssoner.- Hver dag serveres 37 millioner måltider med norsk fisk, det må vi ikke glemme, påpeker Davidsen som mener markedet skriker etter laks.En rekke oppdrettere, deriblant Marine Harvest og Cermaq er positive til forslaget . Analytiker i Nordea Markets Kolbjørn Giskeødegård sa til HegnarOnline i går at de medieomtalte forslagene fra rapporten hørtes fornuftige ut.- Det er ikke snakk om stopp i all vekst, men å få kontroll på lusesituasjonen ved solinndeling av produksjonssonene. På lang sikt har dette vist seg å være den eneste effektive måten å løse lusesituasjonen på, sa Giskeødegård og viste til andre land som eksempler.