<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sterke jobbtall fra USA

Arbeidsmarkedsrapport fra USA viser større sysselsettingsvekst enn ventet.

  Publisert 2. feb. 2011 kl. 14.16
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 07.08
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 153 ord
  Det amerikanske flagget. Foto: Scanpix

  Sysselsettingstallene fra lønningssentralen ADP var sterkere enn ventet, med en positiv vekst på 187.000 personer. Det var på forhånd ventet en vekst på 140.000 personer i januar, etter en oppgang på 247.00 personer i desember.ADP-tallene for desember ble revidert fra 297.000 personer til 247.000 personer.- Trenden i antall førstegangssøkere til arbeidsledighetstrygd har vært positiv de seneste månedene noe som kan gi grunnlag for høyere sysselsettingsvekst. En oppgang i sysselsettingen på linje med det markedet nå venter, er trolig likevel ikke nok til at arbeidsledigheten skal falle, skriver seniorøkonom Ida Wolden Bache i Handelsbanken Capital Markets i en oppdatering onsdagHun påpeker at ADP-tallene er dagens viktigste nøkkeltall internasjonalt.ADP Sysselsettingstallene fra lønningssentralen ADP viser beregnet endring i antall sysselsatte personer i løpet av sist måned, utenom landbruk industri og regjering. ADP leverer lønn tjenester til mange selskaper i USA.Selskapet bruker innsamlede data fra 400.000 kunder å avlede den samlede sysselsettingen beregninger.Her finner du nyheter fra ADP.