<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Yara-analytiker: Klart tallene er en skuffelse

Men analytiker Marianne Skeisvoll Bjørnsen i Argo Securities er ikke umiddlerbart bekymret etter resultatvarselet.

  Publisert 4. feb. 2011 kl. 09.01
  Oppdatert 4. feb. 2011 klokken 10.58
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 131 ord
  Yara Fullgjødsel på trappa til Oslo Børs - Foto: Scanpix

  - Det er klart tallene er en skuffelse, men jeg blir ikke umiddelbart bekymret, sier analytiker Marianne Skeisvoll Bjørnsen i Argo Securities til HegnarOnline.Analytikeren sier at hun som følge av resultatvarselet vil nedjustere estimatene for 4. kvartal, men er mer positiv til inneværende år.- Vi kommer til å gjøre en marginal positiv justering for 2011. Yara varsler at de bygger lager i Q4, for deretter å selge til høyere pris i Q1, noe vi tror de kommer til å klare gitt dagens kornpriser og et relativt stramt marked. Utsiktene i gjødselsmarkedet for 2011 er utvilsomt svært gode, sier Skeisvoll Bjørnsen.Du er ikke bekymret for at Burrup-skandalen vil trekke Yara videre ned?- Nei, jeg er mer bekymret for at Yara kan komme til å kjøpe Burrup for dyrt, kommenterer Skeisvoll Bjørnsen avslutningsvis.