<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bør du selge unna aksjer på Oslo Børs?

-Nei, sier strateg Fredrik Kvale. Han spår en markert oppgang på Oslo Børs.

Publisert 29. mars 2011 kl. 11.18
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 08.38
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 158 ord
Aksjestrateg i Terra Markets, Fredrik Kvale. Foto: Finansavisen

I en fersk analyse fra Terra Markets kan vi lese at strateg Fredrik Kvale tror oppgangen på Oslo Børs vil fortsette.Les også: Analytiker advarer-Risikopåslagene på sør-europeisk statsgjeld har igjen skutt i været, uroen i Midtøsten eskalerer, ødeleggelsene etter naturkatastrofen i Japan er enorme, og myndighetene har enda ikke kontroll på kjernekraftverkene i landet. Samtidig frykter flere at en oljepris over 120 dollar kan slå ben under den globale veksten, sier Kvale.-Er det på tide å selge aksjer? Vi tror ikke det. Til det er verdsettelsen for lav og inntjeningstrendene for sterke, sier strategen.-Hovedindeksen verdsettes til 10,8 ganger estimert inntjening neste tolv måneder, noe som er fem prosent under snittet siden 1988. Videre venter konsensus at inntjeningsestimatet vil stige med 11 prosent innen utgangen av 2011, sier Kvale.-Skal prisingsmultippelen holde seg konstant må hovedindeksen stige tilsvarende, noe som indikerer et nivå på 490 innen utgangen av 2011.I skrivende stund står hovedindeksen på Oslo Børs i 441,79 poeng, ned 0,64 prosent.