<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meglerhus-sjef: - Vi har ikke fått kroken på døra

Torsdag ble det klart at meglerhuset Agilis Securities har blitt fratatt alle konsesjoner fra Finanstilsynet. - Vi har ikke blitt stengt ned, sier Agilis-direktøren til HegnarOnline.

Publisert 31. mars 2011 kl. 11.21
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 08.43
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 223 ord
Oslo Børs - Foto: Scanpix

Torsdag ble det klart at meglerhuset Agilis Securities har blitt fratatt alle sine konsesjoner fra Finanstilsynet.Tilsynet mener Agilis har rådet uprofesjonelle kunder til å gjennomføre hyppige transaksjoner.- Vi har tatt alle konsesjoner. Grunnlaget er brudd på krav til god forretningsskikk, nærmere bestemt såkalt daytrading, sier finanstilsynets direktør for markedstilsyn Eirik Bunæs til dn i en artikkel med overskrift "Stenger ned meglerhus".Administrerende direktør i Agilis Securities, Henrik Seland, sier imidlertid til HegnarOnline at meglerhuset hans på ingen måte har fått kroken på døren.- Jeg ønsker å presisere at det ikke er riktig at Finanstilsynet har stengt oss ned. Tilsynet har kommet med et vedtak, men dette vedtaket er ikke trådt i kraft grunnet oppsettende virkning. Agilis Group tilbyr dermed alle tjenester og produkter innenfor de eksisterende konsesjonene, sier Seland.Agilis sendte tidligere torsdag ut en melding der de sa at de akter å klage på Finanstilsynets vedtak.- Selskapet vil påklage vedtaket om tilbakekall til Finansdepartementet da dette ikke tar hensyn til selskapets positive utvikling i de ni månedene siden tilsynet fant sted i juni 2010, på til dels vesentlige punkter bygger på feil faktumforståelse, ikke fremstår som en forholdsmessig eller rimelig sanksjon og klart bryter med Finanstilsynets tidligere praksis, skriver Agilis i meldingen.Meglerhuset påpeker videre at deres corporatevirksomhet ikke har fått kritiske anmerkninger eller for øvrig negative kommentarer i Finanstilsynets rapport fra det stedlige tilsynet.