<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skuffet analytiker snur fra kjøp til selg

Henrik Schultz i Argo Securities uttaler mandag at han er meget skuffet over Orklas utvikling. Nå gjør han kuvending og snur fra kjøp til salg. Han tror REC kan vente seg bratt resultatfall i 2011.

Publisert 28. mars 2011 kl. 15.29
Oppdatert 28. mars 2011 klokken 15.29
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 210 ord
Analytiker i Argo Securities, Henrik Schultz. Foto: Iván Kverme

Analytiker Henrik Schultz i Argo Securities skriver i en oppdatering mandag at han er meget skuffet over Orklas utvikling den siste tiden, og at han dermed snur fra kjøp til salg i aksjen.Schultz mener blant annet at Orklas program for refokusering av selskapet foreløpig ikke har skapt merverdi for aksjonærene, og peker på at aksjen har endret seg lite siden programmet ble publisert - til og med gått svakere enn markedet for øvrig.Analytikeren venter videre at nyhetsstrømmen fra både Foods og REC vil være alt annet enn bra fremover, skriver TDN Finans.- Enda verre er det at det at ifølge kommentarer, meldinger og uttalelser fra Orkla, synes det lite sannsynlig at ytterligere refokusering vil skje. Spesielt synes det sterkt indikerte salget av REC - i beste fall - flyktig, skriver han.Schultz tror Q1 og Q2-2011 kan bli solid for REC, men venter etter det et bratt resultatfall som følge av subsidiekutt. Fallet kan vare langt inn i 2012. tror analytikeren.Kursmålet på Orkla setter at Schultz til 58 kroner. Aksjen er mandag ned 0,09 prosent til 53,40 kroner.Dermed ser analytikeren noe oppside for Orkla, men han skriver i oppdateringen av han venter at det øvrige markedet vil utvikle seg langt sterkere enn selskapet og at han dermed anbefaler salg av aksjen.