<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Svakeste Michigan-indeks på over ett år

Forbrukertillitsindeksen "Michigan consumer confidence" kom inn litt under forventning.

Publisert 25. mars 2011 kl. 15.02
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 08.29
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 96 ord
Foto: iStockphoto

Den amerikanske University of Michigan consumer confidence-indeksen var på 67,5 i mars, viser endelige tall. Det var det laveste tallet på over ett år. Det vises til høyere priser på drivstoff og matvarer.Ifølge Reuters var det ventet en indeks på 68,0.Foreløpige tall, sluppet 11. mars, viste en indeks på 68,2.Hva er Michigan consumer confidence-indeksen?University of Michigan samler inn data hver måned via telefon. Der må amerikanere uttale seg om sitt syn på egen og landets økonomi.Indeksen ble laget for å forstå seg bedre på amerikanere, spå utviklingen til den amerikanske økonomien og bedømme optimisme/pessimisme i USA.