<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Tviler på at oppgangs-markedet er over

Terra Markets, med analysesjef Stig Myrseth i spissen, tror vinterens himmelfart i oljeprisen innebærer at turboen har slått inn i norsk næringsliv, og mener det nå er duket for kraftig lønnsomhetsfremgang og resultatrekorder.

Publisert 28. mars 2011 kl. 07.04
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 08.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 178 ord

Analysesjef Stig Myrseth i Terra Markets gjør ingen endringer i porteføljen denne uken. I ukens rapport påpeker han at det ikke har vært noen klar retning på Oslo Børs i år, men tviler midlertid på at oppgangsmarkedet er over.- Hovedindeksen har i år slått frem og tilbake mellom 420 og 450. Det meste tyder på at den neste store bevegelsen vil være mot oppsiden, skriver Myrseth, som mener hovedargumentet til optimismen er resultatutviklingen.- Vinterens himmelfart i oljeprisen innebærer at turboen har slått inn i norsk næringsliv. Det er duket for kraftig lønnsomhetsfremgang og resultatrekorder, fortsetter analysesjefen.- Oslo Børs verdsettes nå til 10,8 ganger estimert inntjening kommende tolv måneder. Legges det til grunn at denne prisingsparameteren skal holde seg konstant, impliserer de rådende langsiktige inntjeningsestimatene at hovedindeksen vil ende året på 492 og stige videre til 529 ved utgangen av 2012, skriver Myrseth.Myrseths portefølje:Kverneland Maritime Industrial Services Polarcus REC Statoil Wentworth ResourcesSist uke steg Terra-porteføljen 1,86 prosent, mens hovedindeksen steg 2,54 prosent. Hittil i år er avkastningen positiv med 17,46 prosent. I samme periode har børsen steget 1,33 prosent.