<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ben Bernanke skuffet amerikanske investorer

De amerikanske børsene opplevde en svak sluttspurt tirsdag takket være mangel på signaler fra sentralbanksjef Ben Bernanke.

  Publisert 13. des. 2011 kl. 22.17
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 14.21
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 276 ord
  Ben Bernanke. Foto: AP

  De amerikanske børsene opplevde en svak sluttspurt tirsdag og endte ned for andre dag på rad. Dow Jones falt 0,6 prosent til 11.954,94, mens den bredere S&P 500-indeksen falt 0,9 prosent til 1.225,73. På det meste var indeksen opp 1,1 prosent.Teknologitunge Nasdaq kunne vise til et fall på 1,3 prosent til 2.579,27. Amazon utmerket seg med å falle nærmere fem prosent.Big Ben skuffet markedet Markedet falt tilbake etter at den amerikanske sentralbanken (Federal Reserve) slapp sin rentedom. Renten ble som ventet holdt uendret. Mangel på nye tiltak for å få sving på økonomien skuffet imidlertid investorene. Et mindretall blant økonomene hadde ventet nye kvantitative tiltak (QE3).Svakt i finans Finanskjempene opplevde en svak tirsdag. Goldman Sachs, Bank of America og JP Morgan ramlet to-tre prosent.Detaljhandel Den amerikanske detaljhandelen, eksklusive bilsalg, steg 0,2 prosent på månedsbasis i november. Ifølge en sammenstilling utført av Bloomberg News var det på forhånd ventet en vekst på 0,4 prosent.Oktobertallene endte opp 0,6 prosent, og ble ikke revidert.Detaljhandelen inkludert bilsalg steg 0,2 prosent, mot en ventet oppgang på 0,6 prosent.Varelagrene Varelagrene i USA steg 0,8 prosent på månedsbasis i oktober.Ifølge en sammenstilling utført av Bloomberg News var det på forhånd ventet en oppgang på 0,8 prosent.September-tallene ble ikke revidert.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.