<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Flere selskaper vil se rødt i Q4

Mye tyder på at den gjennomsnittlige lakseprisen i 4. kvartal vil ligge fire kroner under 3. kvartal.

  Publisert 16. des. 2011 kl. 10.54
  Oppdatert 16. des. 2011 klokken 10.55
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 227 ord
  Foto: Ivan Kverme/Finansavisen

  - Vi forventer at den gjennomsnittlige lakseprisen i 4. kvartal vil ligge rundt 22 kroner pr kilo, ned fra 26 kroner i 3. kvartal 2011 og 36 kroner i 4. kvartal 2010, skriver analytiker i Nordea Markets Kolbjørn Giskeødegård i en fersk rapport.- Dette vil ha en betydelig negativ effekt på selskapenes inntjening, fortsetter han.Giskeødegård skriver at flere av lakseselskapene vil bevege seg over i rødt territorium når det gjelder inntjening.Verst for GriegI Nordea Markets ferske ukesrapport kan vi lese at det kun var Grieg Seafood som fikk en negativ ebit pr kilo på minus 2 kroner i 3. kvartal 2011. Norway Royal Salmon fulgte like bak med en ebit pr kilo på knappe 0,50 kroner.Mens Cermaq og Bakkafrost holdt seg mellom to og tre kroner. Leverte Lerøy, SalMar og Morpol en ebit pr kilo mellom 4 og fem kroner.Fortsatt rager laksegigant Marine Harvest på topp med en ebit pr kilo på litt over 5 kroner.(NB! Gjennomsnittlig produksjonskost ligger rundt 23,50 kroner pr kilo. For enkelte selskaper ligger den enda høyere.)Kjøp - hold - selgMeglerhuset ligger per i dag inne med en kjøpsanbefaling innenfor laksesektoren - Cermaq, med kursmål 80 kroner.Bakkafrost, Lerøy og SalMar får en hold-anbefaling. Mens Grieg Seafood og Marine Harvest får salgsanbefalinger.- Selskapsrisikoen er liten til medium, og i utgangspunktet ser det ikke ut til at noen av bedriftene vil få finansieringsproblemer, skriver Giskeødegård.