<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fredriksen-aksje viser vei

Lavere Spania-renter bidrar til å løfte børsene over hele Europa torsdag. I Oslo stiger hovedindeksen markert. DNB viser vei, i likhet med en av John Fredriksens investeringer. Vinneren mer enn dobler seg etter avtale.

  Publisert 15. des. 2011 kl. 12.55
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 14.23
  Lesetid: 4 minutter
  Artikkellengde er 773 ord
  John Fredriksen. Foto: Finansavisen

  Den har svingt litt, men hovedindeksen på Oslo Børs holder seg i positivt terreng torsdag. Siste notering er 362,29, noe som tilsvarer en oppgang 1,04 prosent.Det er så langt torsdag omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 1.556 millioner kroner.Så langt i år er hovedindeksen ned 17,6 prosent. Det siste året er fallet på 13,5 prosent.Utviklingen kommer i kjølvannet av nedtur på Wall Street onsdag og en skral dag på Asia-børsene. I Europa peker pilene oppover for de toneangivende børsene.Tyske DAX stiger 0,9 prosent, franske CAC 40 0,6 prosent, mens britiske FTSE 100 er opp 0,5 prosent.Spansk auksjon oppmuntrer Oppgangen i Europa kan henge sammen med at den spanske statsobligasjonsauksjonen gikk bedre enn ventet. Det ble solgt obligasjoner for 6 milliarder euro, langt over det forespeilde intervallet på 2,5-3,5 milliarder euro.Ifølge TDN Finans endte yielden på 5-åringen på 4,023 prosent, ned fra 5,276 prosent i forrige tilsvarende auksjon. For 7- og 10-åringene endte yielden på hhv. 5,239 og 5,545 prosent, opp fra hhv. 5,006 og 5,433 prosent i forrige auksjon.I markedet ligger 10-års renten i Spania etter auksjonen på 5,52 prosent, ned 11 punkter fra torsdag morgen.Les også: Dyrere å låne lenge for SpaniaMen ifølge rentestrateg Michael Leister hos WestLB i Düsseldorf vil etterspørselen for perifer eurosone-gjeld påvirkes av tung inngang på tilbudssiden, især fra Italia.- Jeg tenker da spesielt på 1. kvartal neste år. Italia har så mye gjeld å utstede - litt mer enn 60 milliarder dollar, og vi holder oss tvilende til at ECB (Den europeiske sentralbanken) kan ta seg av dette, sier han til Reuters.Oljeprisen henter seg litt innOljeprisen henter seg torsdag inn, etter å ha falt kraftig i går. Fallet ble blant annet utløst av manglende enighet om kvoter i OPEC. Støtten i dag kommer ifølge Reuters fra fornyet kjøpsinteresse, og en svakere dollar.- OPEC-utfallet vil ha liten effekt på politikk og nettotilbud, men sentimentmessig bidro det til svekkelsen i går. I dag flytter oljeprisen seg som respons på en reversering av investorenes risikoappetitt, på linje med bevegelser i valutamarkedet, sier senior energistrateg Gareth Lewis-Davies i BNP Paribas.Brent februar-olje handles for 105,16 dollar fatet, opp 91 cent i dagens handel. WTI-oljen (januar, som er mest omsatt) er opp 38 cent til 95,33 dollar fatet.På Oslo Børs stiger Statoil 1,3 prosent til 147,10 kroner.Golar stiger, REC til bunns Etter mange røde dager i det siste trekker DNB opp 3,0 prosent til 52,80 kroner. Golar LNG stiger 5,6 prosent til 256 kroner, etter at Morgan Stanley har oppjustert sitt kursmål fra 55 til 63 dollar - 376 kroner. Overweight-anbefalingen står ved lag.Ellers er utslagene relativt beskjedne begge veier. Vi nevner Gjensidige, Subsea 7 og Hydro, som stiger 1-2 prosent.Blant negative OBX-aksjer finner vi TGS og REC, som faller hhv. 1,5 prosent til 121,90 kroner og 1,3 prosent til 3,03 kroner. Sistnevnte har i dag vært nede i 2,96 kroner, som er ny all time low.Marine Harvest stiger 0,8 prosent til 2,44 kroner. I løpet av den siste uken har to av Lerøys, samt et av SalMars anlegg i Nordmøre og Sør-Trøndelag fått påvist PD-virus.Kommunikasjonsdirektør i Marine Harvest, Jørgen Christiansen, sier til HegnarOnline at selskapet ikke ser noen grunn til å slakte fisk på Håøya eller Bremnesvaet.- Det viktigste for oss er å få frem at våre anlegg har blitt testet og det er ikke funnet virus hos oss, sier Christiansen.Disse stiger og faller mest Relativt sett topper NorDiag vinnerlisten. Aksjen stiger 86 prosent til 26 øre på meldingen om at selskapets heleide amerikanske datterselskap har sikret seg en distribusjonsavtale med AutoGen. Northern Offshore markerer seg med en oppgang på 5,4 prosent til 10,80 kroner. Selskapet melder torsdag at det har inngått en kontrakt for et boreprogram utenfor Vietnam . Verdien er anslått til drøye 430 millioner kroner.På taperlisten finner vi Scana Industrier øverst. Aksjen er ned 20,2 prosent til 1,54 kroner. Selskapet har besluttet å foreslå for ekstraordinær generalforsamling å gjennomføre en fulltegnet fortrinnsrettsemisjon.Sevan Marine faller 12,7 prosent til 7,51 kroner. Styret ved Oslo Børs vedtok i går å ilegge selskapet en saftig bot for brudd på løpende informasjonsplikt.Eitzen Maritimes Services faller 12 prosent til 22 øre. Selskapet har inngått en avtale med obligasjonslånseierne om å heve lånegrensen i sitt obligasjonslån fra 60 til 120 millioner kroner.Statoil, RCCL og Yara er akkurat nå de mest omsatte aksjene på børsen.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen