<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Frifinnelsen av Stangeland ankes

- Det var som å bli ti kilo lettere og 20 år yngre, og å få skurkestempelet vekk ifra panna, sa Stangeland etter frifinnelsen. Nå blir det ny rettsrunde.

  Publisert 13. des. 2011 kl. 09.59
  Oppdatert 13. des. 2011 klokken 09.59
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 164 ord
  Magnus Stangeland . Foto: Scanpix

  Riksadvokaten anker frifinnelsen av Magnus Stangeland i saken om stortingspensjonene. Dermed kan saken havne i Høyesterett.Det opplyser Stangelands forsvarer Svein Aage Valen til NRK. Det skal være lovanvendelsen som er grunnlaget for ankenDen tidligere Sp-representanten ble i slutten av november frikjent av Borgarting lagmannsrett etter å ha vært tiltalt for grovt bedrageri. Påtalemyndigheten mener Stangeland (70) urettmessig fikk utbetalt pensjon fra Stortinget samtidig som han mottok styrehonorar og andre godtgjørelser for over en halv million kroner.I Oslo tingrett ble den pensjonerte politikeren dømt til 60 dagers fengsel for grovt uaktsomt bedrageri mens lagmannsretten altså endte med motsatt konklusjon. Borgarting mente Stangeland ikke hadde utvist grov uaktsomhet og derfor ikke kunne dømmes i saken:Retten mener Stangelands opptreden samlet sett ikke kan karakteriseres som klanderverdig, slik tingretten kom fram til. Det er heller ikke grunn til sterke bebreidelser, heter det i dommen.- Det var som å bli ti kilo lettere og 20 år yngre, og å få skurkestempelet vekk ifra panna, sa Stangeland etter frifinnelsen. (©NTB)