<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kongsberg får riggavtaler

Kongsberg Gruppen rapporterer om leveranser til minst to nye rigger.

  Publisert 12. des. 2011 kl. 14.04
  Oppdatert 12. des. 2011 klokken 14.04
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 212 ord
  Foto: Scanpix

  Kongsberg har inngått en betydelig kontrakt på integrert marine automasjonssystemer med skipsverftet Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) i Sør-Korea. Kontrakten sikrer levering av systemer til to nye halvt nedsenkbare borerigger (Cat-D), med en opsjon på levering av systemer til ytterligere to rigger.-Dette er en "Full Picture"-løsning fra Kongsberg Maritime. Det inkluderer blant annet systemer for dynamisk posisjonering, thruster-kontroll, fartøysautomasjon, sikkerhetssystemer, "riser management" og miljøovervåking. Vår strategi er å ta mer ansvar i hele verdikjeden ved å tilby et fullstendig integrert sjøautomasjonssystem. Kontrakten er et direkte resultat av dette. Tett samarbeid med kunden og god forståelse av de ekstreme forholdene vår teknologi brukes i, er viktige elementer for å vinne slike kontrakter, sier Geir Håøy, administrerende direktør i Kongsberg Maritime.Kongsberg Maritime starter leveringen av systemet allerede tidlig neste år. Det vil også inkludere engineering tjenester til skipsverftet i Sør-Korea. Resten av kontakten vil bli levert innen desember 2012. Igangkjøring og testing er planlagt å gjennomføres i første og tredje kvartal 2014.- Konkurransen i dette markedet er hard, så vi er veldig fornøyde med å ha fått denne kontrakten. Det viser kompetansen vår innen dette feltet, og jeg er veldig tilfreds med innsatsen fra vår internasjonale offshore-avdeling, sier Tor Erik Sørensen, Executive Vice President i Kongsberg Maritime.Kongsberg-aksjen stiger 2,1 prosent til 121 kroner.