<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Lakseprisen stiger kraftig

Kraftig trøkk i markedet og mindre tilgjengelig fisk driver lakseprisen opp.

  Publisert 9. des. 2011 kl. 13.13
  Oppdatert 9. des. 2011 klokken 13.15
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 172 ord
  Foto: Norne Securities

  - Det ser ut til at lakseprisen stiger kraftig til rundt 27-27,50 kroner for levering neste uke, sier analytiker i Norne Securities Anders Milde Gjendemsjø til HegnarOnline.- Hva skyldes oppgangen?- Det ene er at det er trøkk i markedet nå før jul og høy etterspørsel. Det andre er at det ser ut til at det har blitt tatt opp noe mindre fisk denne uken, sier analytikereren.Han mener at oppgangen er på mellom 4,00 og 4,50 kroner, dersom man sier at lakseprisen sist uke lå på 23 kroner.Ikke varig-Tror du lakseprisen vil holde seg her fremover?- Jeg er noe skeptisk til at lakseprisen holder seg til neste uke. Vi ser at det prisen har steget litt for mye litt for raskt, i tillegg til at det kommer store volum ut i markedet neste uke.Han tror ikke markedet er klar for slike prisoppganger- Hvis vi sier at snittprisen for 4. kvartal ligger på om lag 22,50 kroner, tror jeg ikke markedet er foreløpig er klar for vedvarende priser på rundt 27 kroner, avslutter Gjendemsjø.