<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nordea-strategene: Slik bør du investere

Finansmarkedene fortsetter å få mange motstridende nyheter. Strategene i Nordea forteller hvordan du bør opptre i aksjemarkedet.

  Publisert 12. des. 2011 kl. 16.05
  Oppdatert 19. des. 2011 klokken 16.19
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 265 ord
  Foto: Scanpix/AP

  I den siste ukerapporten fra Nordea skriver strategene at det er svært lav visibilitet for den videre retningen i de finansielle markedene.Les også: Myrseth: Dette kan bli kvitt eller femdobbelt-I den nye kriseløsningen fra EU vil man fremskynde det permanente krisefondet fra juli 2013 til juli 2012, samt at EU-kommisjonen får vetorett over de nasjonale budsjettene for de landene som slutter seg til løsningen, mens euroobligasjoner fremdeles er utelukket, skriver Nordea.-Budsjettunderskudd som overstiger tre prosent skal straffes automatisk. IMF får også nye 200 milliarder euro i lån fra EU-landene, som de skal kunne bruke på å håndtere krisen, skriver strategene.-Det er fremdeles mange løse tråder på denne nye finanspolitiske pakten. Markedet reagerte positivt på fredag, men som ved de tidligere "endelige" løsningene på eurokrisen har denne mangelen på detaljer for hvordan avtalene skal iverksettes i praksis medført at markedet kun har blitt beroliget i en kort periode, skriver Nordea.-Vi frykter at vi vil se det samme denne gangen også, og dermed at markedene kan utvikle seg i en mer negativ retning igjen om kort tid hvor fokus igjen blir på de uløste problemene i eurosonen, skriver Nordea.-Finansmarkedene fortsetter å få mange motstridende nyheter. Eurokrisen øker i intensitet, mens makroøkonomien og selskapene overrasker positivt i USA. Den politiske risikoen fortsetter å være høy på begge sider av Atlanteren, som gir svært lav visibilitet for den videre retningen i de finansielle markedene, skriver strategene.-Vi mener nøytralvekt mellom aksjer og renter er riktig allokering under disse forholdene. I den regionale strategien anbefaler vi nøytralvekt på Norge, USA og Japan, vi overvekter Emerging Markets og undervekter europeiske aksjer, avslutter Nordea.