<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny PD-mistanke på Hitra

Mattilsynet har sterk mistanke om nok et PD-smittet anlegg nord for Hustavika.

  Publisert 13. des. 2011 kl. 13.21
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 14.20
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 143 ord
  Illustrasjonsfoto: Scanpix

  Området har tidligere vært fri for sykdommen, sier seksjonssjef Knut Rønningen ved Mattilsynets regionkontor for Trøndelag, Møre og Romsdal til TDN Finans tirsdag.Den sterke PD-mistanken ved lokaliteten, som ligger utenfor Hitra, kommer etter en påvist smitte tidligere og en mistanke, begge to tilhørende Lerøy Seafood Groups. Mattilsynet har ennå ikke sendt ut pressemelding om mistanken på Hitra, og vil ikke opplyse hvem som eier anlegget.- Situasjonen med totalt tre lokaliteter med påvisning eller sterk mistanke om PD samtidig er uvanlig, og gjør at situasjonen er mer komplisert og uoversiktlig, sier Rønningen til nyhetsbyrået.Og forteller at de bruker litt mer tid på å områ seg enn de normalt ville gjort i en slik situasjon. Nå vil de ta grep og kontakte næringen.- Vi skal snakke med næringen og høre om hva de mener om strategien i forhold til PD nord for Hustadvika, sier Rønningen.