<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Wall Street sluknet

Investorene på USA-børsene lar seg ikke overbevise av sterke nøkkeltall. Disse aksjene utmerket seg - på godt og vondt.

  Publisert 16. des. 2011 kl. 06.14
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 14.24
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 435 ord
  Gregg Maloney på gulvet på New York Stock Exchange. Foto: AP

  Det så lenge lyst ut, men mot slutten dabbet rallyet av for de amerikanske børsene, som endte torsdagen med bare å karre seg i pluss.Dow Jones steg 0,38 prosent til 11.868,81, Nasdaq 0,07 prosent til 2.541,01, mens den bredere S&P 500-indeksen endte opp 0,32 prosent til 1.215.75.Volumet var relativt tynt, ettersom kun 868 millioner aksjer skiftet eiere på NYSE.Aksjer som utmerket segInntektsuavhengig konsum, helse og nyttesektoren viste vei, men teknologi og energi trakk ned.Detaljhandelsaksjer steg én prosent etter at National Retail Federation jekket opp sine utsikter for julehandelen fra 2,8 til 3,8 prosent vekst. I så fall vil julehandelen beløpe seg til rekordhøye 469,1 milliarder dollar.Det lover også godt for handelssektoren at FedEx toppet forventningene da tallene for selskapets regnskapsmessige 2. kvartal ble lagt frem.Åtte av 10 S&P 500-sektorer endte opp, og i Dow Jones steg tre aksjer for hver som falt . Merck og Travelers viste vei med oppganger på hhv. 2,25 og 1,5 prosent, mens Alcoa, American Express og IBM trakk ned med minus hhv. 1,8, 1,4 og 0,7 prosent.Banker opplevde en ny, god dag, ettersom bankindeksen KBW steg nesten én prosent.Beste jobbtall siden 2008 Investorene ble oppmuntret av at en rekke nøkkeltall kom inn bedre enn ventet.For det første falt antall førstegangssøkende til ledighetstrygd i USA (jobless claims) fra reviderte 385.000 per 3. desember (opprinnelig rapportert 381.000) til 366.000 per 10. desember. Konsensus var 390.000.Vi må helt tilbake til mai 2008 for å finne et lavere tall.Det løpende gjennomsnittet for de fire siste ukene falt fra reviderte 394.750 til 387.750.- Det stødige fallet i jobless claims fortsetter å være et lyspunkt blant nøkkeltallene, men opplyser oss bare om den ene siden av saken: jobber tapt. Tallene antyder at kuttene ikke har tatt seg opp.- Det rapporten ikke inkluderer, nemlig jobber skapt, fortsetter den labre trenden, sier økonom Jeffrey Greenberg hos Nomura til CNBC.Andre tall som oppmuntret Videre steg Empire Manufacturing -indeksen til pluss 9,53 i desember, mot ventet pluss 3,00 November-tallet var pluss 0,61.Philadelphia Federal Reserve Banks indeks (Philly Fed) steg dessuten fra pluss 3,6 i november til 10,3 i desember.Økonomer hadde ifølge vår egen makrokalender ventet en indeks på 5,0.Rapporten forteller blant annet om en betydelig oppgang i nye ordre.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.