<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Børsen opp - Subsea 7 viser vei

Hovedindeksen på Oslo Børs stiger pent i tidlig handel fredag. Subsea 7 markerer seg etter milliardkontrakt (oppdatert 09.37).

  Publisert 30. mars 2012 kl. 09.10
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 17.26
  Lesetid: 3 minutter
  Artikkellengde er 555 ord
  Oslo Børs. Foto: Scanpix

  Etter 37 minutters handel på Oslo Børs er hovedindeksen opp 0,85 prosent til 423,97.Det er omsatt verdipapirer for 490 millioner kroner så langt.Dype Spania-kutt Utviklingen skjer i kjølvannet av en blandet dag på Wall Street i går, og tilsvarende på Asia-børsene i dag. Investorene på de amerikanske børsene kviet seg for Spania, der regjeringen i dag har lagt frem budsjett.Og meldinger fredag morgen forteller at Spanias statsminister Mariano Rajoy vil legge frem et budsjett med de største kuttene landet har opplevd på over 30 år. Det er ventet at budsjettet vil inneholde innsparinger på ca. 35 milliarder euro.Håpet er at kuttene i statens utgifter skal hindre at Spania havner i samme situasjon som Hellas.Oljeprisen, Statoil opp Oljeprisen korrigerer opp igjen etter gårsdagens fall.Brent mai-olje handles for 122,90 dollar, etter en oppgang på 51 cent i dagens handel. WTI-oljen stiger 69 cent til 103,47 dollar fatet.- Tradere kjøper på "dips," sier råvaredirektør Ryoma Furumi hos Newedge Japan til Reuters.- Geopolitisk spenning kan dytte Brent-oljen ytterligere opp, mens Brent/WTI-spreaden kan snevre seg inn i de kommende månedene hvis det sterke sentimentet i bensin fortsetter, legger han til.Statoil stiger 0,6 prosent til 153,80 kroner.Subsea 7 viser vei Subsea 7 viser vei blant de store, og stiger 2,4 prosent til 150 kroner, etter i morges å ha meldt om milliardkontrakt utenfor Shetland.Samtidig melder Solstad Offshore at Subsea 7 International Contracting vil overta 50 prosent av CSV-en "Normand Oceanic" gjennom kjøp av aksjer i et nyetablert skipseiende selskap.Norsk Hydro markerer seg med en oppgang på 2,1 prosent til 31,25 kroner.Ellers er Seadrill, RCCL, PGS, Yara, Marine Harvest, Golar LNG, TGS, DNB og Aker Solutions opp 1-2 prosent. Sistnevnte meldte i morges om en kontakt i Bahrain til 17 millioner dollar.Kontrakten gjelder levering av 600 sett overflate brønnhoder og -trær til Enerserv.Frontline fortsetter oppturen Ellers fortsetter Frontline å markere seg positivt, og stiger 4,1 prosent så langt i dag, til 44,05 kroner.Aksjen steg tosifret etter at Dahlman Rose onsdag oppgraderte fra hold til kjøp, med kursmål 9,50 dollar (ca. 54,30 kroner).- Vi oppgraderer Frontline basert på selskapets eksponering mot spotmarkedet for VLCC og suezmax.- Som følge av vellykket restrukturering, gjenvinner selskapet en betydelig spot-eksponering, og løser et balanseproblem som har fungert som et overheng for aksjen, skrev analytiker Omar Nokta ifølge StreetInsider.com.Finansavisen skriver dessuten at John Fredriksen har hentet inn nær en tredjedel av redningspakken på 2,9 millarder kroner før jul. Ifølge avisens beregninger har tankrederen en papirgevinst på ca. 900 millioner kroner i Frontline og Frontline 2012.Disse stiger og faller mest Vinnerlisten toppes av NorDiag, som stiger 14,3 prosent til åtte øre. Nærmest følger Eitzen Chemical, som legger på seg 11,1 prosent til 10 øre.Oslo Axess-noterte Hofseth Biocare avanserer 8,0 prosent til 3,51 kroner på oppkjøp av Tines spray tørkeanlegg på Berkåk i Trøndelag.I andre enden finner vi Blom, som faller 7,7 prosent til 12 øre.En annen Oslo Axess-aksje, Aqua Bio Technology, faller 7,4 prosent til 10 kroner.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen