<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Borten Moe: - For lett å få uføretrygd

Nestleder i Senterpartiet, Ola Borten Moe, er redd velferdsstaten står i fare hvis det ikke strammes inn.

  Publisert 30. mars 2012 kl. 08.46
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 17.26
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 124 ord
  Ola Borten Moe (SP) Foto: Berit Roald / Scanpix Roald, Berit

  Andelen unge uføre har steget 30 prosent siden 2001, og nesteleder i Senterpartiet, Ola Borten Moe, sier til dn at han mener hverken systemet eller den enkelte strekker seg langt nok for å få stoppet utviklingen.- Ja, det er åpenbart for lett å få uføretrygd når du ser at tallene på unge uføre går opp, både i absolutte og relative tall. Samtidig synker andelen eldre uføre i prosent av befolkningen. Å innvilge uføretrygd til ungdom under 25 år bør egentlig ikke skje. Det er ikke bra for samfunnet, men det er mest krevende for den som havner på trygd. Det er nødvendig å rope varsku for fremtiden til velferdsstaten når vi ser disse tallene, sier Borten Moe til avisen.Han mener nåløyet bør være smalere.