<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Buffett-aksje får juling på smårød Asia-børs

Aksjemarkedene i Asia har ikke fått den aller beste starten på den nye uken. En av investorene som får svi er milliardæren Warren Buffett.

  Publisert 26. mars 2012 kl. 07.00
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 17.20
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 337 ord
  Warren Buffett - Foto: AP

  Det er smårød stemning ved de fleste børsene i Asia-regionen mandag. I Japan stiger man noe.Samleindeksen MSCI Asia Pacific Index er ned 0,3 prosent til 126,01. Indeksen har steget 11 prosent det siste kvartalet, men endte forrige uke ned 1,3 prosent.Mandag er det banktrøbbel i Kina samt bekymring ovenfor eksportindustrien i regionen som først og fremst tynger.Kinesiske myndigheter rykket mandag ut og sa at bankene i landet har gitt ut 286 millioner dollar i lån de ikke burde. Agricultural Bank of China faller 3 prosent på nyheten - Industrial & Commercial Bank of China Ltd. er ned 1,4 prosent.- Akkurat nå er det mangel på positive nyheter og da trekker man tilbake noen av de pengene man har på bordet. Det er lite nytt rundt de viktige aspektene for økonomien nå, uttaler Angus Gluskie hos White Funds Management til Bloomberg.En av aksjene som får mest juling mandag er bilprodusenten BYD Co., der Warren Buffetts Berkshire Hathaway Inc. er en av de største aksjonærene.Aksjen er ned 8,1 prosent etter at aktøren meldte at deres inntjening i første kvartal i år har falt med mellom 65 og 95 prosent.I Japan ellers er Nikkei 225 opp 0,28 prosent til 10.039,04 mens den bredere Topix stiger 0,18 prosent. Hang Seng i Hong-Kong er opp 0,02 prosent.CSI 300 i Kina er opp 0,17 prosent, Shanghai Composite stiger 0,10 prosent mens Taiwan-børsen er ned 1,29 prosent.Kospi i Sør-Korea faller 0,59 prosent, S&P/ASX 200 i Australia er ned 0,02 prosent mens NZX 50 på New Zealand er opp 0,66 prosent.India-børsen er ned 1,46 prosent mens Strait Times i Singapore faller 0,26 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen