<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kjøper Tine-anlegg for hemmelig sum

Hofseth BioCare kjøper spray tørke-anlegg i Trøndelag. Å bygge nytt hadde kostet en kvart milliard.

  Publisert 30. mars 2012 kl. 08.37
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 17.26
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 115 ord
  Foto: Finansavisen

  Oslo Axess-noterte Hofseth BioCare har inngått avtale om kjøp av Tines spray tørke-anlegg på Berkåk, går det frem av en børsmelding.Betingelsene i avtalen er konfidensielle.Transaksjonen, som trer i kraft 1. januar 2013, gir Hofseth BioCare full kontroll over verdikjeden for produksjon av vannløselige proteiner.Anlegget på Berkåk har kapasitet til å håndtere rundt 4 000 tonn vannløselig protein-konsentrat per år, noe som gir rundt 2.500 tonn ferdig tørket produkt.Samlede investeringer for oppføring av et nytt anlegg tilsvarende Berkåk, anslås til rundt 250 millioner kroner.Som del av transaksjonen vil ansettelsesforholdet til Tines ansatte på Berkåk videreføres.Vannløselig protein har stor potensial i humane applikasjoner. Økt jernopptak og vektregulering er noen av anvendelsesområdene.Les hele meldingen her.Følg HegnarOnline på Facebook!