<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljeprisoppgang får ringvirkninger

Den midlertidige utgaven av OECDs "Economic outlook" peker på ringvirkninger av den siste tidens oljeprisoppgang.

  Publisert 29. mars 2012 kl. 11.16
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 17.25
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 68 ord
  Foto: Scanpix/AP

  Den midlertidige utgaven av OECDs "Economic outlook" viser til at den nylige oljeprisoppgangen vil sannsynligvis øke inflasjonen i OECD-området med 0,25 prosentpoeng i løpet av det neste året.Samtidig som den vil redusere den gjennomsnittlige BNP-veksten ned 0,1-0,2 prosentpoeng, melder TDN Finans.-Øvrige råvarepriser har også økt de seneste månedene. Dette skjer etter en periode med betydelig fall som har bidratt til å lette inflasjonspresset, særlig i vekstøkonomiene, heter det.