<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

REC tror prisfallet kan fortsette

Solselskapet REC utelukker ikke at den voldsomme nedturen i solsektoren kan komme til å fortsette i år. Samtidig snakkes det om produksjonsøkning. Aksjen faller trass i generell børsoppgang.

  Publisert 30. mars 2012 kl. 10.39
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 17.27
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 148 ord
  REC-nedtur

  Solselskapet REC skriver i sin årsrapport at de ser muligheten for at prisfallet i solarsektoren kan fortsette i løpet av 2012 på grunn av overkapasiteten i markedet.Prisene på selskapets produkter falt voldsomt i 2011, og etter en liten opptur i begynnelsen av 2012 har fallet fortsatt de siste ukene.Selskapet sier også at selskapets salgspriser for silisium ventes å følge markedsbevegelsene.IR-direktør Mikkel Tørud uttaler videre til TDN Finans fredag at REC nå jobber med initiativer for å øke produksjonen ved fabrikken i Singapore.Anlegget kan nå et produksjonsnivå som er høyere enn 750 MW i 2013.- Vi jobber med å optimalisere produksjonen og fjerne flaskehalser for å øke produksjonen. Og det venter vi skal kunne produksjonen også noe inn i 2013, sier Tørud.REC er fredag ned 2,97 prosent til 3,40 kroner. Dermed er aksjen bare fattige 7 øre fra utgangspunktet i 2012 - 3,33 kroner.Les hele årsrapporten fra REC her