<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Røkke: Håper Aker er som Petter Northug

Å kjøpe Aker er som å kjøpe en bil med 268 hestekrefter til prisen for en med 155 hestekrefter, mener Kjell Inge Røkke. Nå håper han på en "Northug-effekt".

  Publisert 30. mars 2012 kl. 07.38
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 17.27
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 258 ord
  Kjell Inge Røkke. Foto: Finansavisen

  I et brev til Akers aksjonærer beklager Kjell Inge Røkke at aksjekursen er underpriset sammenlignet med det han mener er de reelle verdiene.For første gang åpner han for å redusere sin eierandel i selskapet .- Mulighetene for vekst blir flere med en sterkere Aker-valuta i aksjemarkedet. Min familie behøver ikke å eie 67,8 prosent av Aker til evig tid. Vi kan gjerne eie prosentvis mindre i et selskap som vokser gjennom sunne oppkjøp og riktige fusjoner, skriver Røkke.Følg HegnarOnline på Facebook her!- Håper Aker er som Northug Det er Røkkes "kjølige talloppstillinger" som bekrefter at Aker har prestert for dårlig de siste tre årene.- Av de mange investeringsmulighetene i aksjer på Oslo Børs, ligger Aker etter. For å si det på en annen måte: Jeg håper Aker er som Petter Northug når han ligger bak i feltet under fellesstarten, og må stole på sine spurtegenskaper for å lykkes.- Aker har forhåpentligvis styrken og tempoet inne, skriver Røkke.- Forsøker ikke å være bruktbilselger Styrelederen karakteriserer det å kjøpe Aker-aksjen "som å kjøpe en bil med 268 hestekrefter til prisen for en med 155 hestekrefter, med mye drivstoff og ekstrautstyr på kjøpet".- Jeg forsøker ikke å være bruktbilselger, men forklare at Akers aksjekurs er lav i forhold til underliggende verdier: Børskurs på 155 kroner mot verdijustert egenkapital på 268 kroner per aksje. Utbytte på 11 kroner per aksje.- Dette tilsvarer en direkte avkastning på 7 prosent i 2011. I tillegg har Aker en sterk balanse og tilgjengelig cash, skriver Røkke videre.Les hele hans brev til aksjonærene her (side 14-19 i årsrapporten).