<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stig Myrseth advarer

Investeringsdirektør Stig Myrseth snakker om konkurs, depresjon og økonomisk filosofi som er utdatert og farlig.

  Publisert 26. mars 2012 kl. 12.52
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 17.21
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 199 ord
  Stig Myrseth. Foto: Ivan Kverme, Finansavisen.

  I den siste ukerapporten fra Dovre Forvaltning advarer investeringsdirektør Stig Myrseth mot trusselen fra gjeldstyngede nasjonalstater.Les også: Nordea-strategene: Slik bør du investere - Så fremt veksten ikke tar seg kraftig opp i Vesten, er det all grunn til å frykte at den greske konkursen ikke blir den siste. Sør-Europa er mest utsatt, og Portugal står allerede med en fot i skifteretten. Det tilkjennegis av den giftige miksturen av en statsgjeld på 120 prosent av BNP, et tosifret rentenivå og en arbeidsløshet på depresjonsnivåer, sier Myrseth.- Ett av ofrene for dette nye bakteppet kan bli gullstandarden innen porteføljeteori. En aktiva-allokering på 60 prosent aksjer og 40 prosent sikre obligasjoner har lenge vært ansett som ideell for langsiktige investorer. Denne modellen anvendes blant annet av Oljefondet, sier investeringsdirektøren.- I en verden hvor den primære trusselen kommer fra gjeldstyngede nasjonalstater kan imidlertid denne porteføljemodellen være utdatert og farlig. Årsaken er at den ikke gir noen risikoreduksjon ved statsfinansielle kriser, sier Myrseth.- Ved eksplisitt mislighold så som i Hellas vil verdien på både statsobligasjoner og aksjer påvirkes negativt. Ved indirekte mislighold gjennom pengetrykking vil resultatet bli stagflasjon. Også i et slikt scenario vil både sikre obligasjoner og aksjer rammes, avslutter Myrseth.Følg HegnarOnline på Facebook