<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stiger kraftig etter store nyheter mandag

Oslo Børs stiger noe fra start mandag, og på toppen av vinnerlisten finner vi selskapet som kom med den mest oppsiktsvekkende nyheten på morgenkvisten.

  Publisert 26. mars 2012 kl. 09.22
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 17.20
  Lesetid: 3 minutter
  Artikkellengde er 723 ord
  Foto: Berit Roald / Scanpix

  Hovedindeksen ved Oslo Børs stiger noe fra start mandag og er opp 0,41 prosent til 430,10.Det er så langt torsdag omsatt aksjer og egenkapitalbevis på børsen for 250 millioner kroner.Så langt i år er hovedindeksen opp 11,72 prosent, mens man det siste året er den ned 3,48 prosent.Norske Skog, IM Skaugen og Hexagon er blant aksjene i fokus så langt. De to førstnevnte troner øverst på vinnerlisten, mens Hexagon er kraftig ned så langt.Norske Skog stiger 6-7 prosent på nyheten om at de selger sitt Follum-anlegg. Børsene i Asia-regionen opplevde blandet utvikling mandag. Markedene i Japan sendte forsiktig opp - Nikkei 225 la på seg 0,07 prosent - mens det var kraftig nedgang blant annet i Taiwan.Dow Jones la på seg 0,27 prosent til 13.080,73 poeng fredag mens S&P 500 endte opp 0,31 prosent.Netfonds Bank skrev mandag morgen at de trodde Oslo Børs' hovedindeks kom til å åpne opp 0,3 prosent til 429,6 poeng mandag.- S&P500 steg 0,1 prosent etter at Europa stengte fredag. Oppturen på fredag ser ut til å fortsette i dag, i alle fall i åpningsminuttene. De asiatiske investorene har brukt natten på å kjøpe såkalte "bluechip" aksjer, dvs. de største aksjene. Forrige ukes lille korreksjon kan dermed være over. Det slippes ett viktige nøkkeltall fra USA i dag; Pending Home Sales kl. 16:00, het det fra Netfonds.Blant de aksjene som stiger akkurat nå finner man blant annet Norske Skog, som er opp 6,05 prosent til 6,31 prosent på nyheten om at de selger sitt Follum-anlegg til Viken Skog.Anlegget skulle etter planen nedlegges, men Norske Skog har nå tydeligvis skiftet mening. Selskapet meldte også mandag at de selger et anlegg i Chile.IM Skaugen er opp 6,38 prosent til 30 kroner, Panoro Energy er opp 5,50 prosent til 4,22 kroner mens Idex stiger 4,93 prosent til 1,49 kroner.Dagen har også startet forholdsvis solid for Acta Holding, Jinhui Shipping, Clavis Pharma, Golden Ocean og Det norske. Førstnevnte er nå opp over 50 prosent den siste måneden.Blant de store er det oppgang for blant annet Seadrill, DNB, RCCL og DNO International.Statoil er opp 0,12 prosent til 158,40 kroner mens Seadrill er opp 1,20 prosent. Det norske stiger 2,52 prosent.Blant de aksjene som faller mest akkurat nå finner man blant annet Hexagon Composites, som er ned 10,65 prosent til 3,02 kroner.EOC faller 10 prosent til 5,13 kroner mens Aqua Bio Technology er ned 4,26 prosent til 10,10 kroner.Heller ikke ABG Sundal, Marine Harvest, Grieg Seafood eller Copeinca har fått en god start på børsdagen.Blant de store er det så langt fall for Yara og Frontline.Omsetningen blant mange av vinnerne og taperne er til nå meget begrenset.Statoil, Seadrill og Yara er akkurat nå de mest omsatte aksjene på børsen.Oljeprisen holder seg stabilt høy Oljeprisen faller forsiktig mandag morgen, men er nå høyere nå enn tilfellet var fredag ettermiddag.Brent for levering i mai omsettes nå til 124,96 dollar, ned 0,14 prosent inneværende døgn, mens WTI-oljen er ned 0,26 prosent til 106,59 dollar.Brentoljen ble omsatt til nivåer rundt 123,80 dollar fredag. Meldinger før helgen om at oljeeksporten fra Iran er betydelig redusert i mars bidrar ifølge TDN Finans til å holde prisene oppe.- Iranske salg svekkes, og de fortsetter å svekkes etter hvert som det kommer rapporter fra forskjellige land. Markedet venter betydelig reduksjon i fremtidig iransk eksport, og dette vil måtte dekkes opp fra annet hold, sier Andy Lipow, sjef for konsulentfirmaet Liopw Oil Associates, til Wall Street Journal.Michael McCarthy, sjef for markedsstrategi i CMC Markets Asia Pacific, mener prisen på WTI-olje fremover vil vake i intervallet 103,50-108,50 dollar.- Svingfaktoren her er USAs økonomi, og av den grunn venter jeg når og hvis vi ser et utbrudd, at det sannsynligvis vil skje på oppsiden, sier McCarthy.Den franske oljeservice-giganten Technip melder mandag at de har sikret seg en subseakontrakt av BP for Quat 204-prosjektet på britisk sokkel i Nordsjøen.Verdien på den nye avtalen skal ifølge TDN Finans være på rundt 600 millioner euro - 4,6 milliarder kroner.Statoil eier 4,84 prosent i prosjektet.Mer om det som skjer på Oslo Børs her. Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.