<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Aksjene som stiger på Oslo Børs

Oslo Børs stiger svakt i åpningen tirsdag. (Oppdatert kl. 09.24)

Publisert 26. juni 2012 kl. 09.03
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 19.14
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 490 ord
Oslo Børs Foto: Scanpix Junge, Heiko

Oslo Børs styrker seg tirsdag morgen.Etter knappe 25 minutters handel står hovedindeksen i 382,77, opp 0,24 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 321 millioner kroner.Så langt i år er Oslo Børs ned 0,55 prosent, mens den de siste tolv månedene er ned 4,66 prosent.Oljeprisen Brent-oljen med levering i august stiger 0,04 prosent til 91,06 dollar fatet, mens WTI-oljen i øyeblikket handles for 79,00 dollar fatet, ned 0,27 prosent.Store forbrukere av olje posisjonerer seg for ytterligere oljeprisfall og er lite villige til å sikre seg på dagens nivåer, skriver Financial Times, ifølge TDN Finans.I forrige uke falt prisen på et fat Nordsjøolje til den laveste på 18 måneder. Siden toppen i mars er den ned 30 prosent.Ifølge avisen frykter flere at prisfallet så langt kun er begynnelsen på et større nedsalg.- Hvis den globale økonomien fortsetter å svekke seg vil ikke jeg bli overrasket om vi ser mer press nedover på oljeprisene, sier sjeføkonom i det internasjonale energibyrået (IEA), Faith Birol, til avisen, ifølge TDN Finans.Det amerikanske energidepartementet legger onsdag frem lagertall for forrige uke. Det ventes en lagerbygging på rundt en million fat for bensin og destillat, mens råoljelagrende ventes ned med 600.000 fat.Statoil stiger 0,22 prosent til 134,60 kroner.Vinnere og tapere Det er blandet stemning blant de mest omsatte aksjene på Oslo Børs. Yara stiger 2,33 prosent, PGS er opp 0,68 prosent og Aker Solutions stiger 1,10 prosent.DNB er opp 0,36, Telenor stiger 0,21 prosent og Norsk Hydro og Storebrand er opp henholdsvis 0,19 og 0,66 prosent.RCCL er derimot ned 1,45 prosent og Seadrill faller 0,51 prosent. John Fredriksen sikret seg tirsdag en rekke nye aksjer i sistnevnte.Dagens hittil største vinnere er Netconnect og North Energy, mens Acta er blant aksjene som faller mest.Videre ned Det blåste rundt solenergiselskapet REC før helgen, da styreleder Jens Ulltveit-Moe lanserte en milliardemisjon hvor et knippe av de største aksjonærene tegner seg for aksjer til kurs 1,5 kroner mens Orkla holder på lommeboken.I et konvertibelt obligasjonslån på 190 millioner euro, eller 1,4 milliarder kroner, blir konverteringskursen samtidig kuttet så kraftig at det snart kan lønne seg for gjeldseierne å konvertere, skriver Finansavisen.REC-aksjen faller 3,14 prosent til 2,17 kroner tirsdag.Ny toppsjef Paul de Potocki er ansatt som adm. direktør i biotek-selskapet DiaGenic.De Potocki erstatter dermed Henrik Lund som har ledet DiaGenic som midlertidig administrerende direktør siden april 2012, og vil tiltre i midten av september.DiaGenic-aksjen er foreløpig uendret.Børspause i Spetalen-selskap Oslo Børs har iverksatt børspause i Standard Drilling i påvente av en melding fra selskapet.Aksjen sluttet mandag på 7,40 kroner.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen